Debrecenben Hallottam

Kulturális és gyülekezeti programok a Nagytemplomban

 Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség 2023-as gyülekezeti és kulturális programjait ismertették január 23-án hétfőn  a Karakter Könyvesbolt és Kávézóban. Az eseményen  részt vett Széles Diána, alpolgármester, Oláh István, lelkipásztor, Beszterczey András lelkipásztor, Dobos Zita kommunikációs és turisztikai vezető.

A város igyekszik a szakrális teret turisztikai attrakcióként is bemutatni.  2023 az „Istentisztelet Éve” a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben. Az év és annak kulturális programjai egyaránt azt a célt szolgálják, hogy hidat képezzenek az egyházi és a világi közösségek között, valamint erősítsék, növeljék templomba járók számát.

 

 
2023-ban számos művészeti produkciót sorakoztatnak fel a Nagytemplomban, hogy szolgálják a kultúrát keresztyén értékek szerint. Idén elindult a Nagytemplomi Művészeti Szalon.Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész verses estje január 25-én szerdán 19 órakor kezdődik a Nagytemplom Imatermében. A bemutatott előadás szövegeit Bezerédi Zoltán maga válogatta, olyan verseket hallhatunk ezen az esten, amelyek számára fontosak és meghatározóak.
 
 

Bezerédi Zoltán Kossuth-díjas színművész a Katona József Színház tagja, de számos filmben is szerepelt az elmúlt évtizedekben. A bemutatott előadás szövegeit maga válogatta, olyan verseket hallhatunk ezen az esten, amelyek számára fontosak, meghatározóak.Az előadás hossza: 60 perc, szünet nélkül.

Programok:

2023. január 25.- Bagatell – Bezerédi Zoltán verses estje jegyek
2023. április -Csendes csodák – Hűvösvölgyi Ildikó estje
2023. október 5. – Abigél titkai – Piros Ildikó Szabó Magda estje
2023. november – Teljes lényeddel: Polcz Alaine élete – Gubás Gabi önálló estje
 
2023-ban folytatódnak a lelki egészséget segítő előadássorozatok, március 13-án, Pálferi atya „Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?” címmel tart előadást a Nagytemplomban.
 
 
Idén először saját szervezésű nagykoncertet is rendeznek, októberben Szulák Andreát láthatja a közönség a Nagytemplomban.
 
A református egyházközség programjainak a Nagytemplom, az Imaterem és a Karakter Könyvesbolt és Kávézó ad helyet. Utóbbiban február 3-án pénteken borkóstolót is tartanak a Mádi Bodnár Pincészet tulajdonosaival illetve tavasszal a Kávéházi Esték programsorozat is folytatódik.
 
 
2023-ban újabb hellyel bővül a turisztikai útvonal, ugyanis az egyházközség üzemeltetésbe kerül az egykori Veres torony helyét bemutató Piramis.

 

Fotók: Miskolczi János

 

Ez is érdekelhet