Küzdelmes mérkőzésekből nem volt hiány

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata befejezte a 2021-2022-es szezont. Kosárlabdázóink hosszabbításban maradtak alul, és nem sikerült jól futsalosaink, valamint kézilabdázóink mérkőzése sem. Férfi röplabdázóink nem tudtak újabb meglepetést szerezni, ugyanakkor nyertek a labdarúgók, a floorballosok és a női röplabdázók.

Jégkorong
Véget ért a szezon a DEAC jégkorongozói számára, miután péntek este, az Erste Liga elődöntőjének ötödik összecsapásán 5-3-ra kikaptak Csíkszeredában, így az erdélyiek jutottak a fináléba 4-1-es összesítéssel.

– Büszke vagyok a csapatomra, le a kalappal előttünk, megcibáltuk az oroszlán bajszát. A találkozóban benne volt a lehetőség, hogy visszavisszük a párharcot Debrecenbe, de egy hétmeccses sorozatban rendszerint az erősebb tartalékokkal rendelkező csapatok jutnak tovább, ez pedig nálunk meccsről meccsre fogyott. Örvendek annak, amit itt véghez vittünk – fogalmazott György József vezetőedző.

Röplabda
Szépen megtelt a DESOK lelátója szombat délután, amikor a Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kaposvárt fogadták az Extraliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén. Mivel a párharc 2-1 volt az ellenfél javára, így a DEAC-nak nyernie kellett volna ahhoz, hogy maradjon esélye az elődöntőre. Bár Fodor Antal együttese alaposan megnehezítette a jóval esélyesebb vendégek dolgát, de újabb meglepetést nem tudott szerezni, a mérkőzést a Kaposvár nyerte 3:0 arányban. A küzdelmeket immár az 5-8. helyért folytatja a DEAC.

A lányok mérkőzése nagyon jól sikerült, hiszen hazai pályán 3:0 arányban nyertek a TFSE ellen, így őrzik harmadik helyüket az NB II felsőházában.

Kosárlabda
Kétszeres hosszabbítás után szenvedett 93-86-os vereséget a Kecskeméttől a DEAC-Tungsram együttese a Tippmix Férfi NB I utolsó fordulójában, ezzel a középházban folytatja a küzdelmeket. A négy kulcsjátékosát is nélkülözni kénytelen cívisvárosiak ennek ellenére minden elismerést megérdemelnek, hatalmasat küzdve, tartalékosan is a szezon eddigi legjobb mérkőzését varázsolták az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

– A rendes játékidőt csodával határos módon mentettük hosszabbításra, majd az első túlóra végén a győzelem is a kezünkben volt, ekkor pedig a Kecskemétnek sikerült egy extra dobással egalizálnia, mi pedig elpuskáztuk az utolsó labdabirtoklást. Sajnos a legvégére nagyon elfáradtunk, hiszen rendkívül szűk rotációval dolgoztunk. Büszke vagyok a fiúkra, minden játékosom óriási erőfeszítéseket tett a csapatért – értékelt Berényi Sándor vezetőedző.

Labdarúgás
A DEAC futballistái vasárnap a Kisvárda II otthonában vendégeskedtek az NB III-ban. Mivel az élvonalban hétvégén válogatott szünet volt, a hazaiaknál többen is visszajátszottak az első csapatból, ennek ellenére Sándor Tamás 68. percben szerzett tizenegyesgóljával a mieink 1-0-s győzelmet arattak. Mivel a BKV Előre 1-1-es döntetlent játszott Füzesgyarmaton, így együttesünk fellépett a második helyre.

Futsal
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Veszprémet fogadták péntek este az NB I felsőházában. A végig feszült hangulatú találkozót 8-3-ra a vendégek nyerték, bár az eredmény csalóka, a két csapat között nem volt ekkora különbség.

– Először is el kell mondanom, hogy nagyon büszke vagyok a csapatomra! A srácok keményen dolgoznak az edzéseken, de nem hagyják nekik, hogy egyenlő körülmények között vívjanak meg egy mérkőzést. Nagyon sajnálom a fiúkat, mivel vért izzadnak, de nem a pályán dőlnek el a meccsek… Nyilván akadtak hibáink, de most nem ez a legfontosabb – összegzett Elek Gergő vezetőedző.

Kézilabda
A Százhalombattai KE ellen indult az alsóházi NB I/B-s küzdelemsorozat a DEAC kézilabdacsapata számára. A DESOK-ban rendezett találkozón a mieink már az első félidőben jelentős hátrányba kerültek, és a folytatásban sem sikerült közelebb kerülni a vendégekhez, akik 34-28-ra megnyerték a mérkőzést.

Floorball
Az Ares HC együttesét látták vendégül a Debreceni Egyetem floorballosai az OB I 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A Kecskeméti János Sportcsarnokban rendezett találkozót a DEAC magabiztos játékkal 15-3-ra megnyerte.

NyD

Forrás:unideb.hu

Ez is érdekelhet