Labdarúgó játékvezetői tanfolyam indul szeptemberben

Bővítené a játékvezető létszámot az MLSZ Hajdú-Bihar vármegyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottsága, ezért szeptemberben tanfolyamot indít.

Debrecenből és Hajdú-Bihar vármegyéből is lehet jelentkezni a 65 órás tanfolyamra, amelynek feltétele a betöltött 14 éves életkor, a 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, valamint az érvényes sportorvosi engedély. 

Az alapfokú játékvezetői tanfolyam elvégzésével az MLSZ által szervezett nagypályás labdarúgó mérkőzéseken van lehetőség játékvezetőként és játékvezető asszisztensként közreműködni, már az idei ősz folyamán is.

Debreceni játékvezetők a pályán

Az MLSZ 2022-ben emelt jelentős mértékben a játékvezetői díjakon, így már egy hétvégén is komoly mellékjövedelmet lehet megszerezni néhány mérkőzéssel. Ráadásul a 25 éven aluliak SZJA mentessége itt is elérhető, az MLSZ pedig költségtérítést fizet a mérkőzés helyszínére utazásért.

A tanfolyam célja a játékvezetők számának növelése, hogy minden Hajdú-Bihar vármegyei mérkőzésen három játékvezető álljon rendelkezésre. A Játékvezetői Bizottság kifejezetten várja a hölgyek jelentkezését is a tanfolyamra, hiszen az MLSZ és a nemzetközi tagszövetség is komoly erőfeszítéseket tesz a női játékvezetők képzésébe.

A tanfolyamra a jatekvezetoleszek.hu weboldalon van lehetőség jelentkezni szeptember 11-ig.

Ez is érdekelhet