Last minute Valentin-napi meglepetés ha elfelejtetted, hogy holnap nem csak Bálint-nap van

Mindenkivel megesik, hogy elfelejt egy fontos eseményt, születésnapot vagy éppen egy évfordulót. Ezekre az alkalmakra nem árt, ha fel van készülve az ember néhány “mentő ötlettel”. Ma pontosan egy ilyennel, s egyben talán az egyik legromantikusabb megoldással érkeztünk hozzátok:

Készítsünk közösen sajttálat!

 

Nagyon sok fajta cikket találni az interneten, amit szakértők állítottak össze, telis-tele “írott és íratlan szabályokkal”, amelyeket Isten ments, hogy még csak véletlenül is áthágjunk. Persze.

Na, mi most totál nem ezekre fogunk összpontosítani. 

 

  • Első és legfontosabb a minőségi sajtok beszerzése

Abban egyet kell értsünk, hogy itt most a tálnak a “gerincét” tényleg a jó fajta sajtok adják, ugyanakkor egy kis ügyeskedéssel nagyon kedvező áron is meg lehet ezt oldani, és nem veszít a gesztus az értékéből egy cseppet sem.

Ha egy tanácsot megfogadsz, akkor igyekezz 3-5 fajta különböző sajtot kiválasztani, ehhez pedig sose szégyen segítséget kérni, ebben a helyzetben különösen sem, szóval bátran kérd ki az árus véleményét is ha elbizonytalanodtál! 

Gondolj arra is, hogy az ízek mellett a különböző textúrákkal is fokozni tudod a különlegességet.

 

  • Nem minden a sajt! 

Noha valóban ez adja a vázat, mégiscsak kell mellé valamilyen körítés. Engedd szabadon a fantáziád, igazából szinte bármi kerülhet a sajtok mellé – csak a Ti ízlésetek szabhat ennek határt. Célszerű sós és édes vonalon is gondolkodni ilyen tekintetben, hiszen nagyon jól ki tudják egészíteni egymást, ha megfelelően vannak összepárosítva a felkerülő ízvilágok.

Tippek: 

  • sós: crackers, bruschetta, pita, felvágottak, szalámi, magvak, mártogatósok, aszalt paradicsom, olajbogyó
  • édes: (ét)csokoládé; aszalványok (füge, barack, szilva); csokiba mártott gyümölcsök, lekvár, méz, szőlő
  • használj bátran rukkolát is (akár csupán dekorációs céllal is), hidd el, az a kevéske zöld szín sokat fog dobni az összképen

 

  • Tálalás 

Minden esetben a sajtokkal kezdd a tálalást és csak ezt követően haladj tovább a többi feltéttel. Előbbiek esetében törekedj arra, hogy minél változatosabb formában kerüljenek a tálra az elemek (kis kockánként, mozzarella golyók formájában, csíkokra vágva, vékony lap szeletekben, illetve akár félig bevágva is). Ezt követően haladj tovább a sós majd az édes körítésekkel, végül a magvakkal és aszalványokkal zárd a sort. 

Utolsó lépésként a kimaradt “üres foltokat” töltsd meg rukkolával, majd vedd elő a behűtött bort két pohár kíséretében és élvezd a nap hátralevő részét közösen a pároddal.

 

 

 

Ez is érdekelhet