Leállította Debrecenből is az izraeli járatokat a Wizz Air a terrortámadás miatt

Szombaton terrorista rakétatámadások érték Izraelt, aminek nyomán a Wizz Air azonnal felfüggesztette a Tel-Avivba induló járatait.

Szombat hajnalban Budapestről indult járat biztonságosan szállt le a reptéren Izraelben. A szombat reggeli, Debrecenből felszállt Wizz Air járat azonban már elővigyázatosságból Cipruson, Lárnakán szállt és, az utasokat onnan visszaszállítják Debrecenbe.

„A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról, a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben. Azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrendváltozásokról” – kommunikálta a légitársaság.

Nem csak a Wizz Air tett így, más légitársaságok, például a LOT, a Turkish Airlines, a Swiss és a Lufthansa is leállította a járatokat Izraelbe

Szombaton reggel a Gázai övezetből több ezer rakétát lőttek Izraelre, illetve fegyveres terroristák hatoltak be izraeli városokba. A Hamász által indított támadás komoly háborús helyzetet idézett elő az országban.

    Ez is érdekelhet