Lezárásra kerül a Homokkerti felüljáró egy része

A Petőfi tér irányából sokan haladnak autóval a 47-es főút felé, azonban október első felében módosul majd a közlekedés ezen viszonylaton felújítás miatt.

A Homokkerti felüljárón a dilatációs elemeket javítják ki 2021. október 1-től 14-ig. Ennek részeként a Petőfi tér felől megközelíthető felhajtóágat is lezárják addig, amíg a dilatációs elemeket kicserélik, valamint javítják az aszfaltburkolat hibáit, a felüljáró szigetelését.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint a felhajtóág lezárásra kerül, a 47-es főutat a Homokkerti nyugati felhajtóág felől lehet majd igénybevenni, ehhez a jelzőlámpák átprogramozása is meg fog történni. 

Az október első felében zajló felújítás a hétvégéken is folyik majd, így ekkor is számolni kell a forgalomkorlátozásra. A felújítás miatt az útszakaszon sebességkorlátozás is bevezetésre kerül, a Magyar Közút Zrt. kéri, hogy az autósok ne megszokásból, rutinból vezessenek, hanem vegyék figyelembe a kihelyezett új táblákat október 1-től és tartsák be a szabályokat. 

Ez is érdekelhet