Ma debütált Dánielfy Gergő és az Utazók új albuma

Dánielfy Gergő és az Utazók harmadik albuma, a Szimpla vágyak került a mai napon bemutatásra.

Az album különlegessége az, hogy a rajta lévő dalok egy monodráma, monomusical betétdalai, azaz egy színpadi produkció részei, amelyet a zenész írt és játszik. Ebben az előadásban a színház és zene modern és különleges fúziója valósul meg. A Szimpla vágyak című színpadi játék egy önvallomás az alkotó életéről, melyet különböző hangulatok, életképek felvillantásával jelenít meg. Az ehhez tartozó dalok segítik a darab egészének megértését, ellenben egyenként is saját történettel rendelkeznek, így külön- külön is megállják a helyüket. Összességében, minden a produkcióhoz készült szöveg egy univerzumként értelmezhető. A dalok (szövegeikkel és videóklipjeikkel) és a dráma szövege egységet alkotnak.

A dalok témáiban megjelenik a szerelem, felidézésre kerül a mese világa, a celebek élete és a hamisság, a helykeresés a világban, a reményvesztettség, a félelem és természetesen a korlátokat szakító vágyak, heves érzelmek. Egy-egy dalban erős tükröt tart elénk Gergő szövegeivel. 

A zenék stílusaiban azonosíthatunk mainstream pop vonalat, rapet, népi jellegű dallamokat, valamint megidézésre kerül a 80-as évek szintetizátor használata is. 

Az album dalai: 

 1. Prológ
 2. Tom Henksz
 3. Herceg
 4. Násztánc
 5. A Bölcs
 6. Fulladok
 7. Az Utolsó Tánc
 8. Üres úton
 9. Részeg álom
 10. Elbírjuk a súlyt
 11. Útiregény
 12. A reggel 

Mind a 12 dalhoz készül videoklip, vannak amelyek már megtekinthetők a YouTube-on, a teljes album pedig már elérhető különböző zenei platformokon is.

Kövessétek őket:

Facebook: https://www.facebook.com/danielfygergohivatalos

Instagram: https://www.instagram.com/dgesazutazok/

– Varga Réka –

Ez is érdekelhet