Májusban érkezik Hosszú Katinka filmje!

Az Iron Lady: háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő. Az első versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. A legjobb a világon. De Katinka valaki más. Nem csak egy elképesztően sikeres úszó, hanem egy fiatal nő, aki megküzd azzal, hogy Iron Lady lett. Keményen dolgozik, él és szeret. Örül és csalódik. Tervez és újratervez. (…) E különleges film végére minden néző közeli ismerősének érzi majd azt, akinek egy ország drukkol, és akire egy ország büszke – aki egyszerre Katinka és Iron Lady.

 

Május 12-én jelenik meg a mozikban Hosszú Katinka világklasszis úszó filmje. Az utóbbi két év történéseit dokumentálta a film stábja, elkísérték Katinkát Amerikába, Európába, a Közel- és Távol-Keletre, és a versenyeken kívül a leghétköznapibb pillanatokat is megörökítették.

Meghatározó esemény volt az elmúlt időszakban – illetve a mai napig annak mondható – a világjárvány, és annak következményeképpen az eltolódó olimpia is, ami sok sportoló számára is nehézséget okozott. A szabályozások miatt sok esetben nem tudtak megfelelően felkészülni a világversenyre, legrosszabb esetben pedig meg is betegedtek, ami az erős sportolói szervezet számára is megterhelőnek bizonyult.

Azonban a film előzeteséből az is kiderül, hogy Katinka számára ez az időszak segített neki például abban, hogy megemésszen bizonyos dolgokat, a szünet alatt több időt tudott magára fordítani. Ezen kívül a trailerben szereplő archív felvételekből arra is következtethetünk, hogy az úszó múltjával, gyermekkorával, és az úszáshoz való viszonyával kapcsolatban is rengeteg dolog tárul majd a nézők elé a mozikban, illetve arra is betekintést nyerhetnek, hogy az Iron Lady hogyan egyezteti össze magánéletét sportolói létével.

A film izgalmasnak ígérkezik, bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a magyar élsportoló filmjére. Mi is érdeklődéssel várjuk a május 12-ét, hogy beszámolhassunk a végeredményről, illetve arról, hogy mi mindent adhat az alkotás Katinka megítélésével kapcsolatosan.

 

Ez is érdekelhet