Marad a csökkentett járatszám a DKV-nál!

forrás: debrecen.hu

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. 2021. december 13. és 2022. január 31. között a pandémia miatt megváltozott utazási igények miatt tanszünet, munkanapi menetrendet vezetett be. A menetrendváltozásról az utasok a társaság honlapján, hivatalos Facebook-oldalán, a TransIT DKV applikációjában, illetve a sajtóban és a rádióban is tájékoztatást kaptak.

A közlekedési vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a lakosság utazási igényeit és a pandémia idején megváltozott utazási szokásokat.

A bevezetett ideiglenes menetrendet ehhez igazította a társaság. A DKV Zrt. menetrendje négy csoportra oszlik: a tanítási időszak munkanap, a tanszünet munkanap, a szabadnap és a munkaszüneti nap. Azért, hogy az utasok számára követhetőbbek legyenek a változások, azokat minden esetben a négy menetrend egyikéhez igazítják. A pandémia idején megváltozott utazási szokások indokolták a 2021. december 13-án bevezetett, a tanítási időszak munkanapi menetrendhez képest csökkentett, tanszüneti munkanapi menetrendet – fogalmazott a társaság.

Ez a menetrend csak kis mértékben érinti a csúcsidőszaki indulási időket, így a munkába járást nem, vagy csak kevéssé korlátozza.

A módosítások elsősorban a csúcsidőszakon túli, kisebb kihasználtságú időszakot érintik. A frekventáltabb viszonylatokon – az utazók számát figyelembe véve – a tanszüneti, munkanapi menetrendhez képest sűrítette a járatok indulását a DKV Zrt.
A 13-as, 17-es, 17A, 23Y-os, 24-es, 24Y-os, 25-ös, 125-ös, 25Y-os, 125Y-os, 30-as, 30A, 30I, 30N, 33-as, 33E, 33Y-os, 35-ös, 35E, 36-os, 36E, 43-as, 47-es és 47Y-os vonalakon indulnak rásegítő járatok.

A DKV Zrt. folyamatosan figyeli az utasészrevételeket és a járatok zsúfoltságát.

Ennek tükrében a forgalmasabb viszonylatokon a társaság plusz járatokat indít a tanszünet, munkanapi menetrendhez képest. Amennyiben a megnövekedett utazási igények indokolják, a DKV Zrt. valamennyi vonalon további rásegítő járatokat indít majd. A bevezetett menetrend felülvizsgálata folyamatos, amennyiben az utazási igények indokolják, a társaság azonnal visszatér a tanítási időszakban megszokott menetrendhez.

forrás: haon.hu

Továbbá Szünetel a felszállás a Vay Ádám utca elnevezésű megállóhelyen!

A DKV Zrt. tájékoztatja az utasokat, hogy a Veres Péter utcán oszlopcsere munkálatokat végeznek 2022. január 04-én, kedden 09:00 és előreláthatólag 16:00 között. Az érintett időszakban, az Acsádi út irányában lévő Vay Ádám utcai megállóhelyen nem állnak meg a 11-es, 23Y-os, 25-ös autóbuszok. Ideiglenes megállóhely kialakítására nincs lehetőség.

Köszönjük megértésüket és türelmüket.

Forrás: dkv.hu

Ez is érdekelhet