Március elejéig lehet használni legálisan a lejárt diákigazolványokat

Forrás: DE BTK-HÖK hivatalos facebook oldala

Az Oktatási Hivatal megerősítette, hogy március elejéig lehet használni a járványhelyzet alatt lejárt diákigazolványokat.

Az Országgyűlés néhány hete döntött a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend 2022. január 1-ig történő meghosszabbításáról – a diákigazolványokat pedig egészen a veszélyhelyzet végtől számított második hónap végéig fogadják el.

Pontos dátumot említve, ez azt jelenti, hogy 2022. március 2-ig használhatják a lejárt igazolványokat a diákok. Mindez érvényes a tömegközlekedésre, közintézményekre és a különböző üzletekben is.

Az Oktatási Hivatal oldalán úgy fogalmaz, a köznevelésben a 2019/2020-as és 2020/2021-es tanév érvényesítő matricájával rendelkező, a felsőoktatásban pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricájával, illetve a 2020/2021-es tanév I. és II. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el.

Akiknek azonban nem sikerült igazolványt igényelniük a járványhelyzet miatt, olyan igazolást kaphatnak, amelyet az intézmények elektronikusan küldenek el.

Ez is érdekelhet