Megjelent a Bordó Sárkány legújabb klipje!

Az együttes az elmúlt hónapokban több videóklipet is forgatott. A Lencsés című legújabb klipjüket a hagyományaikat még mindig őrző magyar népcsoport, a moldvai csángók lenyűgöző vidékén forgatták.

A középkori világzene hazai képviselőjének eddig négy stúdióalbuma jelent meg. Jelenleg az ötödik lemezen dolgozik az együttes.

A Bordó Sárkány kezdetekben elsősorban régi zenéket dolgozott fel, az utóbbi években azonban már a saját dalok is szerves részei a repertoárnak. A zenekar akusztikus hangszerekkel dolgozik, ezért a csapatot továbbra is tradicionális hangzásvilág jellemzi, azonban, az új szerzeményeknek köszönhetően egyre jellemzőbb rájuk a fúziósabb hangzás, nem ritkák a progresszív rockot idéző dalszerkezet sem.

A legutóbbi album középkori és újkori darabokat (pl. finn, breton, csángó), 3 szöveges és 2 instrumentális saját szerzeményt tartalmazott.

Legújabb videóklipjük meglehetősen folkos hangvételű: a zenekartól megszokott pengetős hangszerek mellett (koboz, lantgitár mandocello), hegedű és dob hallható a felvételen. Vendégmuzsikusuk a folk szcénában jól ismert népi furulyás, a sepsiszentgyörgyi születésű Ségercz Ferenc.

Képi világát tekintve az érintetlen táj mellett a tradicionális népviseleten van a hangsúly. Helyszínként a Csángóföldön elterülő Klézse községet választották. A falu lakói néptáncot lejtenek a klipben.

A Bordó Sárkány eddig 13 országban mutatta be műsorát. A következő hónapokban a magyar fesztiválok mellett Norvégiában, Lettországban, Litvániában és Észtországban is hallhatja őket az európai közönség.

 

Hallgasd őket Spotify-on is !

 

Biró Kincső

 

 

 

 

 

 

    Ez is érdekelhet