Megkóstoltuk: Francia Tacos

A Francia Tacos ételei egy kis Franciaországot varázsolnak Debrecenbe. Kipróbáltam a tortilla lapba sütött L-es adagot egy kis édességgel.

Kétszer jártam Párizsban, de nem láttam még csak hasonlót sem, mint ezek a tacosok. Persze ez nem jelenti azt, hogy ez nem lehet egy Franciaországból eredő étel. 1,5 éve nyitott a Simonffy utcán a Francia Tacos, amely étlapja rendkívül egyszerű és rövid, hiszen csak egyféle főételre koncentrálnak.

Csak Tacos kapható, S, M és L méretben, amelyet viszont elég sok összetevőből lehet kombinálni. Először is választani kell bele húst, van csirkemell, darált marha, Cordon bleu és Nuggets is. A legkisebb, S-es tacos esetén egyet lehet választani, az M-nél kettőt, míg a legnagyobb, L-esbe három adag húst lehet kérni.

Jelenleg 14 különböző szósz közül lehet választani, többek között van andalúz majonézes alapú hagymás paprikás, illetve szamuráj majonézes alapú paprikás is, az exkluzívabb ízek között. Ami nálam nagyon bejött, hogy a hasábburgonyát lehet belesütve kérni, illetve hagyományos burgonya mellett édesburgonya is kérhető. Az extra feltétek között többféle sajt és csirkemell sonka is elérhető.

A Tacosok mellett kétféle pohárkrém desszert érhető el, sajttorta és Snickers ízesítéssel.

Én egy L-es méretű Tacost rendeltem magamnak, csirkemell, Cordon bleu és Nuggets húsokkal. Gondoltam két különleges szószt kérek bele, az egyik a Szamuráj majonézes alapú, paprikás enyhén csípős volt, a másik pedig a Bors szósz (fűszeres krémes majonézes öntet borssal). Extra feltétként cheddar sajtot választottam, illetve kértem, hogy süssék bele a hasábburgonyát.

Az ízléses csomagolás egy 730 grammos, rácsosra sütött francia tacost rejtett. Kettévágva látható a belesütött burgonya, illetve a húsok.

Egy jó nagy lendülettel fogyasztottam el az egészet, amely kifejezetten laktató volt. A két szósz jól elkülönült egymással, a tortilla hajtogatása jól sikerült, így nem akart kifolyni a szósz harapáskor.

Gondoltam kipróbálom a desszertet is, így egy sajttorta ízű pohárkrém Ez is egyszerű csomagolást kapott, a műanyag pohár rétegesen tartalmazza a krémet és az epres szószt. Könnyed, finom krémről van szó.

Ha az árakat nézzük, egy S-es Tacos 1299 forint, egy M-es 1499 forint, míg az L-es 1999 forint. Az extra feltétek 150 forintba kerülnek, az édesburgonya opció plusz 399 forint. A pohárkrém desszertet 780 forintos áron lehet megrendelni.

A Francia Tacos a Wolt, a Netpincér GO és a VisitMe segítségével szállít házhoz Debrecenben.

Ez is érdekelhet