Megkóstoltuk: Salt&Pepper Firenze pizza

Debrecen kifejezetten gazdag a pizzéria felhozatalt tekintve, éppen ezért lehet nehéz a választás néha. Ezúttal a Salt&Pepper pizzáját kóstoltam meg.

Kb. 2 éve nyitott a Salt & Pepper az Antall József utcán, kiszállítanak saját futárral, Debrecen táblán belül díjmentesen, viszont a minimális rendelési összeg 1000 ft. Ezen kívül a Wolt, a Netpincér és a VisitMe felületén is elérhetők, mindhárom esetben 1500 ft-s minimális rendelési szinttel.

Megkóstoltuk: Salt&Pepper Firenze pizza

A Firenze fantázianévre keresztelt pizzájukat rendeltem, a vékony tésztás opcióval. Erre pizzaszósz, sonka, paradicsom, fekete olíva, szarvasi mozzarella és feta sajt kerül.

Klasszikus, “egyendobozban” érkezett meg a Wolt futára által, kb. 40 perc alatt.

A szeletelés jól sikerült, nem kellett nekem is nekiesnem késsel, valóban rögtön fogyasztható volt.

Megkóstoltuk: Salt&Pepper Firenze pizza

A vékonytészta nem volt hajszálvékony, szóval azért nem maradtam éhes utána, bár érdekesség, hogy a vele együtt rendelt normál tésztás pizza sem volt sokkal vastagabb nála.

A Salt&Pepper ételfotói kifejezetten gusztusosak és jóminőségűek. Igazából egyfajta perverzióként úgy gondoltam, összehasonlítom a weboldalon lévő pizza képét a kapott pizzával és számszakilag megnézem a feltét arányait. Itt azért azt tapasztaltam, hogy a képen látható mennyiségnél valószínűleg kevesebb került az én pizzámra.

Nézzük a számokat:

  • Olíva a feltüntetett képen: 59 darab
  • Olívia a kapott pizzán: 45 darab
  • Paradicsom a feltüntetett képen: 18 darab
  • Paradicsom a kapott pizzán: 11 darab
  • Mozzarella a feltüntetett képen: 26 darab
  • Mozzarella a kapott pizzán: 14 darab

Aláírom azt, hogy ezeknél nem feltétlenül a darabszám a lényeg, hiszen kevesebb darab is bírhat azonos tömegű tartalommal. És benne van az is, hogy mondjuk van olyan olívia ami ott van, csak nem látszik másik feltét alatt. Igazából nem is voltam elégedetlen a pizzán lévő feltét mennyiségével, mikor megjött, bár ugye ha az ember összehasonlít két képet és az egyik tartalmasabbnak tűnik, nyilván annak örülne jobban.

Maga a pizza egyébként kifejezetten finom volt, a tészta alja nem tocsogott az olajtól, zsírtól. Az olíva finoman harmonizált a paradicsommal, illetve kellemes volt rajta a mozzarella is. A tészta állaga is jó volt, nem szakadt szét már a dobozból kivételkor, ellenben az íze finom volt.

Megkóstoltuk: Salt&Pepper Firenze pizza

A tészta vékonysága miatt esetemben nem volt probléma elfogyasztani az egészet egy vacsorára, általában nagyobb pizzákat is eltüntetek néha. Ha viszont valaki nagyétkű és nagyon éhes, nem biztos, hogy elég lesz számára egy akkora adag.

A Salt&Pepper Firenze pizzája nálam jól vizsgázott, annak ellenére is, hogy kevesebb volt a feltét, mint a fotón, mindenképpen megkóstolásra javaslom!

Ez is érdekelhet