Megszüntetik a Jászai Mari téri parkoló sorompós rendszerét

Megváltozik a parkolás rendje Debrecen városában a Jászai Mari téren október elsejétől. A környéken lakók kérésére hozta meg Pósán László országgyűlési és Hetei József önkormányzati képviselő ezt a döntést.

A Jászai Mari téri sorompós rendszer leszerelésével megkönnyítik a lakosok ki- és behajtását, illetve parkolását ezen a területen. Ezáltal jóval nagyobb parkolási lehetőséget biztosít Debrecen város vezetése, ugyanis október 1-től közel száz várakozóhely válik elérhetővé a téren.

Az új rendszer bevezetésével lehetővé válik a területen, a közelben élő, megfelelő jogosultsággal rendelkező lakosok kedvezményes lakossági bérlettel történő várakozása is és egységessé válik a belvárosi parkolás. – nyilatkozta Hetei József önkormányzati képviselő.

Így péntektől a többi felszíni fizetős várakozóhelyek rendszerével azonosan fog működni a Jászai parkoló, azaz hétköznap 8 és 18 óra, szombaton pedig 8 és 14 óra között óránként 480 forintért tudnak majd parkolni a vezetők. A jelenlegi kedvezményes Jászai bérleteket a DV Parking Kft. érvényességük lejáratáig, vagyis 2021. december 31-ig fogadja el.

Ez is érdekelhet