Debrecenben Hallottam

Megvan az Ország burgere

A Szaft ’N Burgert már második alkalommal rendezték meg a Békás-tónál.Az ország burgere verseny győztese a  debreceni származású Valkó Tamás lett.

Az érdeklődés most is óriási volt a verseny iránt. 97-en gondolták úgy, hogy megmérettetik magukat valamelyik kategóriában.

A profi kategória mellett amatőr egyéni kategória, csapatverseny, junior verseny és freestyle verseny (más húsokkal, hallal, vagy éppen vegán összetevőkkel) is megrendezésre került.

A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágy Angus prémium pogácsáival zajlik, melyet a szervezők biztosítottak, de természetesen a pénzdíjas steaksütő versenyen is a Hortobágy Angus hátszínekkel zajlott.

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzták a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyerte a versenyt.

A zsűri  Valkó Tamásnak adta a legmagasabb pontszámot. Így az ő nevéhez köthető a 2022-es év ország hamburgere.

A zsűri elnöke Jancsa Jani, gasztroblogger, a Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője és a Nagy Burgerkönyv szerzője.

 

Idén a hangulatot zenei programmal is színesítette.A nap végén díjazták az egyes kategóriák legjobbjait. Az átadó ünnepségen Széles Diána alpolgármester is részt vett.

Az eseményt a Hortobágy Angus szervezte Debrecen városával közösen, a Grillakadémia szakmai támogatásával.

Fotó: Miskolczi János

 

 

Ez is érdekelhet