Milyen is valójában Cheerleadernek lenni?

Sokan úgy gondolnak a Cheerleaderekre, mint egyszerű pomponlányokra, azonban mind emögött komoly edzések és versenyek lapulnak. Egy sportág, amit még kevesen ismernek, azonban egyre inkább feltörekvőben van.

Volt alkalmunk a DEAC Cheerleadereivel bővebben beszélgetni arról, hogy mit is takar ez a sport, amit ők űznek. A csapat kapitánya, Ócs Adrienn és a csapat két tősgyökeres tagja, Tanka Eszter és Csatári Anna voltak a vendégeink egy podcast beszélgetés erejéig.

A lányok rengeteg mindent bizonyítottak már, azonban a legutóbbi versenyük volt a legeredményesebb, ugyanis a Magyar Bajnokságon a II. helyet szerezték meg maguknak, ami hatalmas eredmény számukra, főként azért is, mert az ELTE csapatát maguk mögé szorították. Ezzel az eredménnyel kvalifikációt nyertek a 2022-es athéni Európa Bajnokságra.

A beszélgetés során több témakört is megejtettünk, azonban ami igazán lényeges, hogy hazánkban még mindig alul értékelik ezt a sportágat, vagy egyáltalán nem is tekintik sportnak. Adrienn, a csapat edzője azonban többször is kiemelte, hogy rengeteg energiát időt és áldozatot követel mindez. Edzéseik minden alkalommal 100%-os erőbedobással zajlanak, ami nem szimplán egy táncórával ér fel, hanem komoly erőnlétet is igényel.

A csapat egyébként minden félévben várja az új jelentkezőket, akik egy válogató után kerülnek be. Azonban nem kell teljesíthetetlen feladatokra gondolni, mivel a lányok olyan jelentkezőket várnak akikben megvan a csapatszellem, ritmusérzék és elhivatottság.

Azoknak, akik fontolgatják a jelentkezést nem kell aggódniuk, ugyanis az összetartás az, ami jellemzi a Cheerleadereket, ezt többször is kiemelték a lányok.

Ami igazán említésre méltó még, hogy mostantól az olimpiára is kvalifikálhatnak a csapatok. A lányok abban bíznak, hogy ez még inkább segíti majd a sportág felfejlődését és elterjedését, valamint, hogy sokkal nagyobb kultuszra tegyen szert Európában is és ne az USA jusson először eszünkbe a sportról.

Ez is érdekelhet