MINDENT MEGTETT, HOGY ELTŰNTESSE A NYOMAIT, MÉGIS MEGTALÁLTÁK A RENDŐRÖK

Az 51 éves férfi részletes beismerő vallomást tett gyanúsítotti kihallgatásán. Közel 2 millió forint értékben tulajdonított el műszaki cikkeket és klímaberendezéseket egy építkezésről.

A bejelentés 2021. november 29-én érkezett a rendőrségre arról, hogy valaki betört egy épülő félben lévő családi házba Debrecenben. Az elkövető betörte a teraszajtó üvegét és főleg elektromos szerszámokat, de két bontatlan klímaberendezést is eltulajdonított az épületből.

A helyszínen a sokat látott nyomozók is meglepődtek. Az elkövető egy felmosóval alaposan elkente a nappali padlólapján és a teraszon hagyott sáros lábnyomait, bízva abban, hogy így nem találják meg. Nem jöttek be a számításai, 2022 márciusában a rendőrök azonosították az 51 éves helyi lakost, aki gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint a férfi több hasonló bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható, ezek vizsgálata az eljárás további részét fogják képezni.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ez is érdekelhet