Mindkét kardcsapat a legjobb nyolc között végzett a csapatbajnokságban

 

Az Interfencing Debrecen SC női kardcsapata csupán egyetlen találattal maradt le az elődöntőről. 16 év elteltével volt újra debreceni férfi csapat a felnőtt bajnokság legjobb nyolc egyesülete között.

Vasárnap már reggel 9 órakor elkezdték a csapatversenyt az Interfencing Debrecen SC vívói a Ludovika Arénában. A Battai Sugár, Kónya Csenge, Tóth Lili és Simon Petronella alkotta kvartett a Vasas második számú csapatával vívott a legjobb négy közé jutásért és egy végletekig kiélezetett asszóban, mindössze egyetlen találattal szenvedett vereséget. Az alsó ágon legjobb vidékiként végül a 6. helyet sikerült megkaparintani a lányoknak.

A férfiak szintén a Vasas második számú csapatával kezdtek. A Bányay Marcell, Czeglédi István, K. Szabó Mátyás és Sápi Vince alkotta csapat remekelt a nyolcaddöntőben és izgalmas mérkőzésen 45-43-as győzelmet aratott. Végül a nyolcadik helyen végeztek.

Dávid László az egyesület edzője értékelte tanítványai teljesítményét: “Nagyon örülök a hétvégi eredményeknek, a fiúk nyolcba jutásának pedig különösen. 16 éve volt magyar csapatbajnokságon debreceni férfi csapat a legjobb nyolc között, akkor a párbajtőrözők vitték véghez a bravúrt. A csapataink teljesítménye megmutatja, hogy milyen erős is a vívósport bázisa egy adott egyesületben, és az eredményeinket csak saját nevelésű, Debrecenben felkészülő vívóval értük el. Gratulálok mindenkinek!

Forrás: DSC

Ez is érdekelhet