Modern rockzenekarok csinálnak minifesztivált péntek este a Nagyerdei Víztoronyban

2022. április 22-én nem csak a Föld napját ünnepelhetjük meg a kizöldülő Nagyerdőben, hanem a kortárs gitárzenék virágzását is. Három fantasztikus zenekar érkezik ugyanis a Víztoronykertbe, hogy felpezsdítsék a hangulatot és megnyissák a hétvégét. 

Az idén hatéves Chain Bridge Pop már egyszer megnyerte a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyét, később az X-Faktorban is bemutatkoztak. Első lemezük (Utazom) 2018-ban jelent meg, ezt 2020-ban a Messze valahol című album követte. Az album címadó dala a tavalyi A DAL-ban is szerepelt. Sajnálom című daluk egy hónapja jelent meg:

 

A srácok egyre többet szerepelnek magyar és határon túli rádiókban is, pörgős, ugrálásra sarkalló dalaikat hallgatva ez azonban kicsit sem meglepő.

Szintén Debrecenbe látogat pénteken a Meg Egy Cukorka nevű formáció. A budapesti pop’art rockzenekar 2015-ben alakult. A személyes hangvételű dalszövegeiről és aktuális témákat boncolgató mondanivalókról is ismert zenekar legutóbb tavaly októberben jelentkezett új albummal Keresem címmel. A frontember Hárs Barna a lemezről így vallott a Recorder magazinnak:

Az utóbbi pár év egy tanulságokban és változásokban gazdag időszak volt számomra. Rengeteget tanultam magamról, sok mindenen mentem keresztül. Nagyjából olyan volt ez, mint egy második felnőtté válás. Most, hogy túl vagyok rajta, egészen biztos vagyok benne, hogy ilyen ”ébredésélményem” lesz még az életem során máskor is”.

A lemezről a Hardy-Techno című szerzeményhez videóklip is készült tavaly októberben:

 

Az erdélyi Teddy Queen zenekart Gyergyószentmiklóson alapította egy barátokból álló társaság 2016-ban. Két évvel később már egy középlemezt jelentettek meg Helló címmel. Ezután több önálló dallal jelentkeztek, majd végül tavaly jelent meg első nagylemezük Nekem itt a helyem címmel. Számos erdélyi és hazai verseny megmérettették magukat, 2019-ben az Ígéretes Titánok versenyen az év dala díjat is elhozták Nem szól rám senki című szerzeményükkel. Legújabb, Oda nem megyek című daluk és az ahhoz készített videóklip pár napja jelent meg:További részletek a három koncertből álló mini rockfesztivál Facebook eseményében: https://www.facebook.com/events/663541284966469

Kapunyitás: 19:30

Koncert:  20.00

Kedvezményes online belépőjegyek csakis a Tixa rendszerében érhetők el (2000 Ft): https://tixa.hu/MECCBPTQ_20220422_debrecen

Jegyek a helyszínen is kaphatók lesznek 2500 Ft-os áron. 

Ez is érdekelhet