Mozdulj, Debrecen! programhelyszín a Karácsony Sándor-iskolában is

A Mozdulj, Debrecen! mozgalom mozgásos programjai újabb helyszínre találtak a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskolában.

Széles Diána elmondta, hogy a Karácsony Sándor-iskolában a Mozdulj, Debrecen! iskolaprogramja már a múlt év októbere óta működik.

Ez is mutatja, hogy az iskola fenntartója, a Debreceni Tankerületi Központ a Mozdulj, Debrecen! mozgalom mellé állt, s szoros az együttműködés. Annál is inkább, mivel az önkormányzati képviselők sorra jelezték, hogy a körzetükbe tartozó területek lakói intenzíven érdeklődnek aziránt, hogy a közelükben lévő helyszíneken mikor lesz lehetőségük bekapcsolódni a Mozdulj, Debrecen! programjaiba.

A legegyszerűbb és a legpraktikusabb megoldás erre az, ha a programoknak iskolák adnak helyet, hiszen ezekben megvan a megfelelő infrastruktúra – tornaterem, öltöző.

Széles Diána hangsúlyozta: a Mozdulj, Debrecen! is csak úgy tud működni, hogy ehhez az önkormányzat – a város egyre erősödő gazdaságából származó – helyiadó-bevételei számottevően gyarapodnak, s ebből számos jóléti fejlesztést lehet megvalósítani, így a lehetőséget megteremteni ahhoz is, hogy a város lakói rendszeresen mozoghassanak.

A keleti városrészben mostantól a Karácsony Sándor-iskola lesz ennek a mindenki számára nyitott, közösségteremtő mozgási lehetőségnek a központja.

Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a Debrecenben zajló – szakmaiságában, rendszerszerűségében és komplexitásában Európában és a világon is páratlan – egészségfejlesztési tevékenységet az Unicef is elismeri és támogatja.

A Karácsony Sándor-iskola, mint programhelyszín – amely összességében a Mozdulj, Debrecen! tizedik beltéri helyszíne – különlegessége, hogy itt minden egyes hétköznap lesz lehetőség a mozgásra: a kertvárosi életritmushoz igazodva 17.00 órától, illetve azt követően.

Az iskola tornatermében hétfőnként 17.00 és 18.00 óra között gerinctorna, 18.00 és 19.00 óra között jóga, keddenként 18.00 és 19.00 óra között zumba, szerdán 17.00 és 18.00 óra között gerinctorna, 18.00 és 19.00 óra között alakformáló aerobik, csütörtökönként 17.00 és 18.00 óra között szülő-gyermek jóga, 18.00 és 19.00 óra között zumba, péntekenként 17.00 és 18.00 óra között pedig alakformáló aerobik várja az érdeklődőket.

Papp Csaba kiemelte, hogy a szülő-gyermek jóga foglalkozásokat akár az egész család látogathatja. Az alakformáló aerobikra minden helyszínen igen nagy az érdeklődés, így s ez várhatóan itt is így lesz. Ezért is kerül sor erre a foglalkozásra heti két alkalommal, illetve a tornaterem nagy befogadóképességű, egyszerre több mint száz mozogni vágyó elfér.

Papp Viktor szerint a Mozdulj, Debrecen! mozgalom városi méretűvé vált, a város lakói örülnek neki, sikeres, s nagyon fontos, hogy a mozgalom segítségével mind a szülők, mind a gyerekek hozzászokjanak a mindennapi testmozgáshoz, s a képviselő bízik abban, hogy a jövőben mind többen vesznek részt a foglalkozásokon.

Varga Zsuzsanna, a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola intézményvezetője nagyon örül ennek az együttműködésnek, minden közreműködőnek megköszönte, hogy lehetőséget adtak a helyszín biztosítására. Ő maga is ennek a városrésznek a lakója, tudja, hogy a közelben nincs igazi mozgási lehetőség a napi munka után a felnőttek számára.

A Mozdulj, Debrecen! mozgalom programjainak részleteiről a https://mozduljdebrecen.hu/ és a https://gondoskodovaros.hu/ internetes oldalakon lehet tájékozódni.

Ez is érdekelhet