Nagy sikerekkel zárult a vasárnapi versenynap

forrás: http://debrecenisportcentrum.hu/

Bronzéremmel fejezte be a versenyt Debrecenben a magyar short track válogatott.

A Főnix Aréna nézői percekig tapsoltak a magyar válogatottnak vasárnap, akik jövőhéten a hollandiai Dordrechtben zárják az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatukat. A női és férfi 1000 méteren, a 2000-es mixváltóban, valamint az 5000-es férfi váltó fináléjában léptek magyar színekben a Főnix Aréna jegére, utóbbi mezőnyben bronzérmet szerezve.

A szombati izgalmak után hatalmas várakozással érkeztek a látogatók az arénába, ugyan is aznap az 5000-es férfi váltónk a fináléba jutott, a férfi 500 méteres távon pedig Liu Shaolin Sándor (FTC) és öccse, Liu Shaoang (FTC) kettős győzelemmel zárhatták a napot. Az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat debreceni állomásának utolsó napján elsőként Kónya Zsófiáért (SZKE) és Jászapáti Petráért (SZKE) szurkolhattunk női 1000 méteren.  Kónya Zsófia hiába lett a futamában harmadik, az ideje mégsem volt elég a folytatáshoz, így az összesítésben a 14. helyen zárt. A továbbra is kisebb sérüléssel bajlódó Jászapáti Petra a második negyeddöntőben az 5. lett, ezzel búcsúzott az egyéni versenyektől, a végelszámolásnál pedig a 19. pozícióba sorolták.

forrás: http://debrecenisportcentrum.hu/

forrás: Főnix Aréna

A férfi 1000 méter helyosztóin Krueger John-Henry (FTC) megnyerte saját mezőnyét, ezzel 31. lett összesítésben. A negyeddöntőkben a magyar csapat jelenleg két legjobban teljesítő lévő sportolója, a Liu testvérek bizonyíthatták, miért tartják őket ezen a távon is a pekingi olimpián éremesélyesnek. Liu Shaoangot a harmadik futamban kétszer is szabálytalannak látták és sárgalapos büntetést kapott, amely azt jelentette, hogy ezen a távon helyezés és kvalifikációs pont nélkül maradt. Liu Shaolin Sándor remekül taktikázva futammásodikként jutott tovább a következő körbe. Ő az első elődöntőben szoros előzések után másodikként ért célba, de a versenybíró túlzott testkontaktus miatt kizárta. Az összesítésben – értékes olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjtve – nyolcadikként végzett.

A 2000-es mixváltónk vasárnap először a Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka (FTC), Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry összetételben szerepelt. Az első elődöntőben elért harmadik hely ugyan nagy csalódást okozott a helyszínen, de, hosszas videózás után az amerikaiakat kizárták – a magyar csapat mégis bekerült a fináléba. Az öt csapatos döntő előtt kettőt is cseréltek: Rebeka helyett Kónya Zsófi, John-Henry helyett pedig Liu Shaoang került a versenybe. Vegyesváltónk a hihetetlenül izgalmas versenyében csak azért a negyedik helyen ért a célba, mert a befutó, Liu Shaolin Sándor peches körülmények között egy pályán lévő versenyző elszakadt karláncában megbotlott és a palánknak sodródott. forrás: http://debrecenisportcentrum.hu/

forrás: Főnix Aréna

A férfi csapat az 5000-es váltóval búcsúztathatta a napot és a debreceni versenyhétvégét. Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett ezen a napon Nógrádi Bence (FTC) és Tiborcz Dániel (MTK) kapott bizalmat a szakvezetéstől és a két ifjú tehetség be is bizonyította tehetségét. A végső döntőben bronzérmet szereztek, ezzel eljutva a következő fordulóig. forrás: http://debrecenisportcentrum.hu/

forrás: Főnix Aréna

A világkupa-sorozat jövő hétvégén zárul Hollandiában, ahol kiderül, a magyar válogatott mely mezőnyökben nyer kvalifikációt a téli, pekingi olimpiára. A téli olimpia-időszak február 4. és 20. között kerül majd megrendezésre.

 

Ez is érdekelhet