Nem jó ötlet a kutya beszerzés kijárási tilalom ellen

A korábban bevezetett kijárási tilalom miatt többen szeretnének gyorsan kutyát szerezni maguknak, hogy ezáltal kihasználjanak egy kiskaput. Nem érdemes ebbe belefogni.

Nem jó ötlet a kutya beszerzés kijárási tilalom ellen
Nem jó ötlet a kutya beszerzés kijárási tilalom ellen. Fotó: Civil Debreceni Állatmentők

Csige Alexandra, a B. F. Add a mancsod alapítvány elnöke nyilatkozott az RTL Klub híradójának és elmondta, hogy náluk is megszaporodtak azon telefonhívások, amelyekben kutyust szeretnének örökbefogadni.

Korábban is ellenőrzött körülmények mellett volt lehetőség csak örökbefogadásra a menhelyen, jelenleg azonban ez még inkább igaz, hiszen sokan szeretnének most csak azért kutyát, hogy kijárhassanak otthonukból éjszaka.

A jelenleg élő kijárási tilalom alapján este 20:00 és reggel 05:00 között lehetőség van kutyát sétáltatni a lakhely 500 méteres körzetében. Ezért azonban nem érdemes kutyát örökbefogadni, vagy vásárolni. Egy kutyával nem csak éjszaka kell foglalkozni, hanem napközben is. A kötelező oltásai, az etetése, ellátása, szükség esetén az orvosi kezelése nagy összegeket is felemészthet, ezért annak érdemes kutyát tartani, aki vállalni tudja ennek költségeit. Aki a jelenlegi szabályozások miatt szeretne kutyát, teljesen felesleges, nem is igazán éri meg számára. A kutya szeretetet, gondoskodást és törődést igényel.

Ez is érdekelhet

Comments are closed.