Nem jutott döntőbe a női 4×100-as váltó

A Csóti Jusztina, Kocsis Anna Luca, Kerekes Gréta, Sulyán Alexa összeállítású magyar női 4×100 méteres váltó jól futott, de nem jutott be a szerdai döntőbe a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A magyar staféta nem a legjobb előjelekkel várhatta elődöntős futamát, miután reggel kiderült, hogy az egyéniben 100 méteren kilencedik, magyar csúcstartó Takács Boglárka nem tudja vállalni a szereplést, így helyére a 100 gáton elődöntős Kerekes Gréta került a csapatba.

A debreceni gátas az elmúlt években, így a tavalyi budapesti világbajnokságon is tagja volt a stafétának, ám mindig kezdőemberként futott, ezúttal viszont Takács helyén a felső kanyart kellett teljesítenie.

A magyar váltó keddi futásán összességében nem látszott az utolsó pillanatos csere, a bot szép váltásokkal ment végig és végül kifejezetten jónak mondható, 43.70 másodperces eredménnyel a futam ötödik helyén ért célba a csapat, összességében pedig a 11. helyen végzett.

A futás után fáradtan, de elégedetten értékelték a kvartett tagjai a versenyt, kiemelve, hogy minden nehézség ellenére sikerült jól teljesíteniük és az időeredményük is kifejezetten erős lett.

Kép forrása: index.hu

“Voltak hátráltató tényezők, de azt hiszem, kihoztuk ebből a helyzetből a legtöbbet, így nem lehetünk elégedetlenek” – mondta az MTI-nek Csóti, míg Kocsis Anna azt emelte ki, hogy őt személy szerint meglepte az idejük, mert előzetesen gyengébbre számított.

Nagyon örülök ennek az eredménynek. Úgy különösen, hogy két éve 44.13-at mentünk az Eb-n. Az talán picit bosszantó, hogy két éve ezzel a mostani időnkkel simán döntőbe lehetett volna jutni, de hát megy előre a világ és nekünk is tartanunk kell a lépést.

Kerekes Gréta reggel tudta meg, hogy Takács Boglárka helyett futnia kell és elmondta, azért izgult egy kicsit, mert hat éve nem kapott verseny közben váltóbotot, első emberként mindig csak adta. A gáton az olimpiai indulásért küzdő debreceni sprinter viszont azt is elárulta, hogy ez volt karrierje utolsó váltófutása nagy versenyen.

Én nagyon elégedett vagyok a futással, a csapatéval és a sajátoméval is. Nem gondoltam volna, hogy a tegnapi két futás után ma ilyen jól helyt tudok állni, ráadásul nehéz éjszakám és nehéz reggelem is volt, de a csapatért mindent megtettem és örülök az eredménynek” – nyilatkozott a hétfőn 200 méteren az előfutamban, majd az elődöntőben is szerepelt Sulyán.

A férfi tízpróbázók versenye kedden délelőtt a 110 méteres gátfutással, majd a diszkoszvetéssel folytatódott. Gálpál Zsombor előbbiben 15.08 mp-et (840 pont) produkált, utóbbiban pedig 40,64 métert (678 pont) ért el és hét szám után 5457 ponttal a 19. helyen áll.

Ez is érdekelhet