Nem marad el az idei jégkorcsolya szezon – ismét megépítik a műjégpályát a Nagytemplom előtt

Elkezdődtek a munkálatok a Kossuth téren, ugyanis lekerítették annak egy részét, hogy télen újból műjégpályát állítsanak fel ott.

Forrás: Haon.hu

A Napló által szerzett információkból megtudhatjuk, hogy a munkálatok azért folynak ismét a Nagytemplom előtti téren, mivel idén  újból jégpálya fog állni Debrecen központjában.

A helyszínen már a hűtőszerkezet is látható, valamint az lesz a különleges a pályában, hogy nem csupán egy egyszerű téglalap formája lesz, hanem a Hatvan utca felőli sétányon egy „jégfolyosót” is kialakítanak majd.

Forrás: Haon.hu

Ezen a helyen egyébként 8 évvel ezelőtt, 2013/2014 telén is volt lehetőség a korcsolyázásra, ugyanis akkor bezárták az Oláh Gábor utcai műjégpályát. Azon a télen az érdeklődők belépődíj nélkül vehették igénybe a Nagytemplom előtti létesítményt.

Az azutáni télen már a Nagyerdei Stadion melletti rendezvénytéren volt lehetőségük az embereknek a korcsolyázásra, azonban a pandémia miatt legutóbb már nem építettek ott pályát.

A különleges, kacskaringós létesítményt november végétől, december elejétől lehet igénybe venni majd, kicsiknek és nagyoknak, profiknak és amatőröknek egyaránt.

Ez is érdekelhet