Nem sikerült visszavágni Törökországban

A csapat (fotó: DVSC Kézilabda)

A DVSC Schaeffler kézilabdázói a Kastamonu Belediyesi GSK vendégeként léptek pályára az EHF Európa Liga csoportköréért.

A tavalyról már jól ismert Kastamonu ellen győzelmi és revans-reményekkel utaztak Köstner Vilmosék pénteken. A találkozót szombaton, török idő szerint 13 órakor rendezték. Az izgalmas meccsen fej-fej mellett haladtak a felek, mindössze 1-2 gólnyi előnyre futotta a csapatoktól, de a mindkét oldalon agilis védekezés többnyire döntetlent eredményezett. A lefújás után a törökök örülhettek, hiszen a tavalyi párharc első megmérettetésével ellentétben ezúttal ők nyertek 1 góllal hazai pályán.

Mint ismeretes, egy éve vitás körülmények között, Debrecenben búcsúztatták a Lokit a törökök. Sem a szurkolók, sem a klub, sem pedig a játékosok nem voltak elégedettek a látottakkal és komoly visszhangot keltett a dél-európaiak viselkedése mind szurkolói, mint pedig szakmai téren. Miután az idei kiírásban ismét összesorsolták a két csapatot, a klubok egyeztettek a lebonyolításról. A döntés értelmében végül egy meccsen dőlt el a továbbjutás, Törökországban. A debreceniek az összecsapás előtt a csarnokba érkezéskor, csak úgy mint a közvetítést nézők, meglepve tapasztalták, hogy a lelátón hazai drukkerek sorakoznak. Ám ez sem akadályozta meg a harci kedvben bővelkedő debreceni lányokat, hogy mindent megtegyenek a győzelem ügyében. Útjára is indult a labda, amikor a tavalyi orosz sporttársak után, most ukrán játékvezetők jelet adtak a kezdéshez. Hamar szoros küzdelem alakult ki a pályán. A debreceniek hosszas akciókat vezettek, átlövésekből sikerült a falon „átjutni”, s bevenni a török kaput. Nem volt az másképp a túloldalon, majd a beállók is egyaránt szorgosan nekiláttak feladatuknak. A piros-fehéreknél Bordás Réka és Tóvizi Petra sem részesült különösen barátságos bánásmódban a török védelem közelében. Ám a labda járatása után az üresen maradt szélsőket többnyire eredményesen sikerült játékba hozni és a kapitány, Vantara-Kelemen Éva is akcióba lendült, míg a jobbszél ifjú harcosai sem tétlenkedtek. A sikeres megmozdulásokon túl azért némi hiba is csúszott a játékba, hiszen a játékrész második felére szakadozni látszó védelem szabad teret engedett a hazai bejátszásoknak. A szabálytalanságok pedig plusz löketet adtak a magukat amúgy sem türtőztető, vehemens, már-már túlzóan gesztikuláló török fanatikus drukkereknek. A félidőben mindössze egyetlen gól volt a különbség, sajnos nem a javunkra: 15-14.

Hátra volt még azonban egy teljes félidő. Köstner-mester szerette volna rendezni a sorokat a Loki kapujának előterében, a védelem pedig jóval szorosabbara is zárt. Ettől függetlenül folytatódott a góleső és bő negyedórával a vége előtt már 23-23 állt az eredményjelzőn. A hajrára fordulva azonban nem sikerült leszakadni ellenfelünkről, s a kettős emberhátrányban, Csapó hetesvédése, majd Vantara-Kelemen cundere sem volt elegendő az érdembeli fordításhoz. Amikor az ukrán bírópáros utoljára fújt sípjába, 31-30 volt a hivatalos állás, ez lett a végeredmény is. Hatalmasat küzdöttek a debreceni lányok, tisztelet nekik ezért. Hiszen mégiscsak hosszas kihagyás után vágtak neki egy igen nehéz feladatnak. Egy év múlva reméljük, innen folytathatjuk. És ha a sors is hasonlóan ironikus lesz, talán még akad lehetőség a visszavágásra a török félhold őrzőivel szemben.

A mérkőzés ITT tekinthető meg.

Ez is érdekelhet