Nem volt esélye a továbbjutásra a DVSC Kézilabda csapatának

A Ferencváros a második félidő elején eldöntötte a meccset, s megérdemelten jutott a négy közé a Magyar Kupában. Ráadásul kapusunk Anca Giegerich súlyosnak tűnő sérülése miatt is aggódhatunk.

Kovács Anna térdproblémája miatt nem volt ott a Magyar Kupa negyeddöntőre nevezett keretünkben, s néhány perc után kiderült, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Vámos Petra hosszabb távú játékát sem kockáztatja meg a szakmai stáb a szombati, Vác elleni nagyon fontos bajnoki előtt.

Emily Bölk hamar elkapta a fonalat a vendégeknél, vezérletével már a meccs elejétől vezetett a Fradi, s bár kapaszkodtunk tisztességgel, csak megközelíteni tudtuk ellenfelüket. A félidei háromgólos különbség a folytatásban tovább nőtt, nem találtuk a fogást a határozottan védekező vendégeken. De amíg élt a remény, becsülettel küzdött a csapat, sajnos a 41. percben elvesztettünk még egy kulcsembert. Egy hatoson belül guruló labdáért indult Anca Giegerich és Alicia Stolle, s olyan szerencsétlenül ütköztek, hogy német kapusunk térde kifordult. Szándékosságról szó sem lehetett a szituációban.

A sérülés érezhetően megfogta csapatunkat, a jól játszó Fradi magabiztosan nyerte meg a meccset, s jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Számunkra pozitívum a hajrában remek dolgokat produkáló 17 esztendős tehetségünk, Csernyánszki Liliána játéka. Anca Giegerich állapotáról a részletes vizsgálatok után tudunk többet, addig bizakodunk, hogy német kapusunk minél hamarabb visszatérhet.

DVSC SCHAEFFLER– FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 22–30 (11–14)
Debrecen, 1800 néző. V: Altmár, Horváth M.

DVSC: GIEGERICH – M. Costa 2, Planéta 5, Vámos P., Tóvizi 3, Jezsikava 2, Petrus 2. Csere: Csapó Kyra (kapus), Szabó N. 1, Poczetnyik 2, Fachinello, Bordás 3, Hornyák D., CSERNYÁNSZKI 2, Vámos M., Arany. Edző: Szilágyi Zoltán
FTC: JANURIK – MALENSTEIN 7 (6), Stolle 1, Szöllősi-Zácsik 3, Edwige 2, BÖLK 7, Márton G. 1. Csere: SUBA (kapus), KLUJBER 5, Hársfalvi 1, KISFALUDY 3, Szucsánszki, Csiszár-Szekeres, Kovács Anett, Tóth N. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 7. p.: 1–4. 13. p.: 4–6. 18. p.: 7–8. 26. p.: 9–13. 34.p.: 13–15. 39.p.: 14–19. 45.p.: 15–22. 51.p.: 16–26. 54.p.: 20–27.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 6/6.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Remek hangulatban, megérdemelten jutott tovább a Ferencváros. Nem fogom a sérültjeinkre a vereséget, kellettek volna az extra teljesítmények, ezek most elmaradtak. Gyatra volt a támadójátékunk és idővel a védekezésben is elfogytunk.
Elek Gábor: – Szorosabb mérkőzésre számítottam, igaz nem tudtam, hogy milyen problémákkal küzd a DVSC. A Debrecen–Fradi párharc Európa egyik legjobb hangulatú kézilabdameccse, most is remek miliőben játszottunk. Örülök, hogy továbbjutottunk, ráadásul izgulni sem kellett. Igaz, a különbség nem reális, nincs ennyi a két csapat között.

Sajtótájékoztató a meccs után:

Forrás: dvsckezilabda.hu

Ez is érdekelhet