Növekvő pályára állt idén a debreceni repülőtér utasforgalma

Újból növekedési pályára állt a debreceni légikikötő utasforgalma, 2022-höz viszonyítva ismét többen utaztak az idei évben 

A Debrecen International Airport Kft. által megosztott információk alapján a nyáron és egész évben szépen emelkedett az utasszám. Augusztusban 4,5%-kal többen utaztak, mint tavaly azonos időpontban, júliusban pedig 6,7%-os volt ez a növekedési arány. Ezzel a nyári három hónapban több mint 120 ezer utas fordult meg a helyi nemzetközi repülőtéren. 

A teljes 2023-as évet figyelembe véve (január-augusztus) is tekintélyes, 13%-os növekedést könyvelhetett el a cég, 200 ezer ember utazott már idén repülővel Debrecent érintve.

A legnagyobb forgalmat továbbra is a Wizz Air hozza a városba. A fapados légitársaság menetrendszerinti járatot indít Tel-Avivba, Lárnakára, Londonba, Eindhovenbe, emellett októberig még elérhetők a nyaralójárataik, Antalyába, Korfura és Burgaszba is. Ősztől pedig indul a menetrendszerinti Wizz Air járat Hurghadába is.

Ezen kívül a Lufthansa üzemelteti a müncheni járatot. A nyáron a charter járatokat üzemeltető cégek Antalyába és Kréta szigetére biztosított gyors légi kapcsolatot Debrecenből. A tavalyi évben az Aeroexpress Regional próbálkozott Budapest-Debrecen-Kolozsvár és Debrecen-Marosvásárhely járattal, viszont ez végül leállt, a cég csak Budapestet köti már össze a romániai célpontokkal, a debreceni repteret kihagyta a vállalat.

Az üzemeltető úgy tervezi, hogy a 2023-as évet 300 ezer utassal zárhatja, ez azt jelenti, hogy még 100 ezer embert várnak az év utolsó négy hónapjában.

Szeptemberben újból futóverseny lesz a debreceni repülőtéren

Ez is érdekelhet