Nyárindító 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál a Nagyerdőn

 

Gurmankodás a debreceni Nagyerdő szívében, melynek programjaiból mindenki kedvére válogathat június 16- 18. között, amikor a felnőttek és a gyermekek is kedvükre válogathatnak. 

 A 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál szabadtéri kóstolója június közepén veszi kezdetét a Nagyerdő árnyas lombjai közt.

 

A MASTERGOOD támogatásával létrejövő gasztro – fesztiválra az ország minden tájáról érkeznek éttermek és bisztrók Debrecenbe, akik mellett fenséges cukrászdák, izgalmas kisüzemi sörfőzdék, speciális eljárással tevékenykedő kávépörkölők is megmutatják, mit tudnak a legjobbak. Idén a gasztronómiai kínált mellett a zenei felhozatal is erős, magas színvonalú lesz, hiszen a könnyed nyári hangulathoz passzoló Orpheum Madams: Swing & Love, majd szombaton a Konyha zenekar, míg vasárnap a Blahalouisiana koncertje kínál fesztiválélményt.

Amit biztosan hallanak majd egymástól a látogatók – a fenséges falatok elismerő szavai között: „Ezt így is lehet?”. A gasztronómiai kínálat a „Nyári emlékeink” tematikára épül, így egészen biztosan megtalálható majd a palettán a lángos, a frissen sült hekk hal, vagy a fagylalt és még megannyi, a nyári élményeinket meghatározó étel -, és ízélmény. A szervezők garantálják, a legmagasabb minőségben és a legjobb alapanyagokból elkészítve, egy egészen új, varázslatos élményt kínálnak a fesztiválra látogatóknak.

A fesztivál szakmai iránymutatásért idén is Thür Ádám, a MICHELIN Guide-ba bekerült debreceni IKON Étterem séfje felel, aki mellett a világot végig kóstolt Jókuti ’Világevő’ András gasztroblogger kíséri a hétvégét azért, hogy megmutassa a hazai gasztrovilágot a Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségének. 

Látványos, izgalmas főzőshow- k, a legújabb konyhai technológiák, pikáns beszélgetések és legendás séfek érkeznek a gourmet színpadra, akiket érdemes megnézni és meghallgatni, hogy új tudással és praktikákkal térjen haza a látogató. Többek között feltűnik Mautner Zsófi, a CHILI & VANILIA blog szerzője, az irodalom és a gasztronómia metszéspontját, Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kultikus gasztro – kultúrtörténeti kötetének 150 receptjét hozza el – és természetesen el is készít egy ételt ezekből a színpadon, meglepetés vendége segítségével.

 

Idén „Ínyencék” családi jegyet és „UniGourmet” debreceni egyetemistáknak szóló kedvezményt kínál a fesztivál azért, hogy a család és a barátok minden tagja része lehessen egy falatnyi gurmankodásnak.

 

További információ a programokról és a Lazy Bird kínálatról a Debrecziner Gourmet Fesztivál weboldalán, a Facebook oldalon és az eseményben olvasható.

Ez is érdekelhet