Önkéntes mentőcsoport alakult Debrecenben

Megalakult a HRSE Rescue Team Önkéntes Mentőcsoport. A civilekből álló csapat a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség  szakmai irányítása alatt működik.

Bármilyen veszélyhelyzetben bevethető a mentőcsoport, melynek tizenegy tagja szombat délután átvette kinevezési oklevelét a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség Böszörményi úti épületében.

A csoport képzése folyamatosan zajlik, tagjai között dolgoznak keresőkutyás, tűzoltó és műszaki végzettségű szakemberek.

Már bevetésen is voltak, segédkeztek kárelhárításban, illetve kutatómentést hajtottak végre egy eltűnt ember után.

Univerzális a csapat. Vannak, akik búvárképzésen vesznek részt, vannak, akik keresőkutyás kiképzésen, illetve vannak, akik alpinista képzésen, s természetesen az alapvető tűzoltó ismereteket mindenki elsajátítja” – nyilatkozott Takáts Tamás, a csapat parancsnoka.

Az oklevélátadó ünnepség előtt Kósa Lajos országgyűlési képviselő köszöntötte az önkéntes mentőcsoportot. Nyilatkozata szerint a cél az volt, hogy bővítsék a bajban segíteni tudó embereket a civil társadalom felé. Az önkormányzat felszereléssel és eszközökkel nyújt támogatást a csapatnak.

Az önkéntesek szeretnék, ha még többen csatlakoznának hozzájuk. Ahhoz, hogy valaki beléphessen a csapatba, először a Hajdú Rendészeti Sportegyesület tagjává kell válnia, ezt követi egy 40 órás tűzoltósági képzés, amely után további képzéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

A HRSE Rescue Team Önkéntes Mentőcsoport elérhetőségei:

E-mail cím: [email protected]

A parancsnok, Takáts Tamás telefonszáma: +36703176075

Írta: Biró Kincső

Ez is érdekelhet