Online játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Biharban

Ismét labdarúgás játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Bihar megyében, ezúttal online zajlik a képzés nagy része.

Online játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Biharban

A koronavírus járvány 2020. tavaszán félbeszakította az amatőr és utánpótlás bajnokságokat, azonban ősszel már nagyjából rendezett mederben lezajlott a 2020/2021-es bajnokság őszi időszaka. A tavaszi félév mérkőzésein már akár frissen végzett játékvezetők is becsatlakozhatnak, ugyanis februárban indul a Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság képzése.

Bár a mérkőzéseken a játékvezetők szerepköre nem a legirigyeltebb, azért egy olyan tevékenységről beszélhetünk, amely nélkül nem túl gyakori, hogy labdarúgó mérkőzést tartanak. A Bajnokok Ligájától a megyei III. osztályig mindenhol játékvezetők és asszisztenseik segítik lebonyolítani a mérkőzéseket.

Hogyan lehet valaki játékvezető?

Az MLSZ játékvezetői tanfolyama 65 órás, ennek elméleti oktatás része online történik. A tanfolyamot 14 életévet betöltött, erkölcsi bizonyítvánnyal és sportorvosi engedéllyel rendelkezők végezhetik el. A sikeres játékvezetői vizsga után rögtön lehetőség van a Hajdú-Bihar megyei labdarúgó mérkőzéseken becsatlakozni a bajnokságba játékvezetőként.

További részletek a játékvezetői képzésről ide kattintva érhetők el.

A játékvezetői tanfolyam jelentkezéséhez kattints ide.

Így lehet belőled is játékvezető

8 lépés arról, hogyan válhatsz te is egy labdarúgó mérkőzés játékvezetőjévé.

Ez is érdekelhet

Comments are closed.