Orbán Viktor: Még legalább 1 hétig maradnak a jelenlegi lezárások

Az eredetileg március 22-ig tartó korlátozásokat meghosszabbította a kormány, legalább 1 hétig még érvényben maradnak azok.

Orbán Viktor bejelentése: a korlátozó intézkedések január 11-ig maradnak
Orbán Viktor bejelentése 2020. december 7-én.

Orbán Viktor március 19-én reggel a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában adott interjúban beszélt arról, hogy a harmadik hullámban jelenleg még mindig napról napra többen halnak meg és többen szorulnak intenzív ellátásra, akár lélegeztetőgépre, ezért a szakemberek szerint szükséges a korlátozások fenntartása.

Március 19 reggelre 213 beteg hunyt el, több mint 9000 főt ápolnak kórházban, közülük 1174 fő van lélegeztetőgépen. Az egészségügyi rezidenseket, friss diplomásokat beoltották a koronavírus elleni vakcinával és már őket is bevonták a járvány elleni védekezésbe.

A miniszterelnök kiemelte, hogy március 22-i héten még mindenképpen megmaradnak a korlátozások, zárva tart számos üzlet emiatt, illetve az iskolák és az óvodák is. A kormányfő kijelentése szerint az Operatív Törzs dolgozik a korlátozások feloldásának tervén, azonban ezekhez kb. 2,5 millió oltással rendelkező ember kell legyen legalább. A koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon szereplő adatok szerint már 1 477 554 fő kapta meg a koronavírus elleni vakcia legalább első dózisát (2021.03.19. 08:50 állapot).

Ez is érdekelhet