Orbán Viktor: novemberben nyugdíjprémium lesz

Magyarország Miniszterelnöke osztott meg új információkat a jövő hónapban várható nyugdíjprémiumról.

Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádióban adott interjújában az idősek világnapja alkalmából elmondta, hogy minden nyugdíjas 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fog kapni 2021. november hónapban.

Orbán Viktor 2021. október 1-jén a Kossuth rádió interjúja előtt
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Elmondása szerint a gazdaság teljesítményének köszönhető, hogy mindenki egységes összeget kaphat. Arról is beszélt, hogy a vártnál magasabb infláció miatt szintén korrigálniuk kell a nyugdíjakat júliust követően ismételten.

A 13. havi nyugdíjról azt mondta el Orbán, hogy egyelőre nem tud konkrétumot róla, dolgoznak azon, hogy február környékén akár egy teljes havi plusz nyugdíj járjon az erre jogosultaknak, azonban ez egyelőre még nem biztos, hogy összejön.

A családokat az SZJA visszatérítés érintheti jövőre. Várhatóan kb. 1,9 millió gyermeket nevelő szülő lesz jogosult az SZJA visszatérítésre, amelyet 2022. február közepéig fizetnek ki számukra. Ez alapján a gyerekes szülők a 2021-ben befizetett SZJA-t kapják vissza, maximum 800 ezer forintos összegig.

„Nincs ok viccelődni, de gáz van, mert nincs gáz”  – még egy vicc is belefért Orbán Viktortól.

10+5 évre között az ország új szerződést orosz gázszállításról. Az elmondottak alapján bár piaci áron vásárolja az ország a gázt, a lakossági fogyasztók ezt kedvezőbb áron kapják végül.

A miniszterelnök beszélt a koronavírus járvány kapcsán az oltásokról is. Továbbra is kéri, hogy akik eddig nem oltatták be magukat, tegyék meg, véleménye szerint a kockázat az oltatlanságban van, nem a koronavírus elleni oltásban.

Fontos döntést hozott az Országgyűlés a veszélyhelyzetről

Ez is érdekelhet