Öröm a családoknak: játszóteret adtak át Nagymacson, ahol új út és kerékpárút is épülni fog

Új játszótérrel fejlesztette Nagymacs városrész közösségi tereit Debrecen önkormányzata. A fejlesztés lakossági kérésre valósult meg. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a helyszínen Barcsa Lajos alpolgármester és Katona Erzsébet önkormányzati képviselő május 4-én.

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő elmondta: a a múlt év őszén egy lakossági fórumon fogalmazódott meg a nagymacsiaknak az a kérése, hogy szeretnék, ha az önkormányzat a meglévő játszóteret korszerűsítené, és amennyiben van rá lehetőség, egy másik területre helyezné át. Így került a játszótér a városrész szívébe. 

A már meglévő játszóeszközöket felújították, és további öttel bővült a játékok száma, valamint egy homokozót is kialakítottak. Padokat, kerékpártárolót, szemétgyűjtőket helyeztek el a játszótéren. A régi játszótéren 3 kültéri fitnesz-eszköz is volt, melyeket a sportpályához helyeztek át.

Katona Erzsébet hozzátette: az új játszótér körbekerítése is napirenden van annak érdekében, hogy a szülők még nagyobb biztonságban tudhassák gyermekeiket.

Barcsa Lajos alpolgármester kiemelte: a városban 90 szabványos játszóteret tartanak nyilván, amelyek közül az elmúlt három évben 50-et újítottak fel, és 11 új játszótér épült.

Debrecen növekvő város, óvodák, bölcsődék újulnak meg és épülnek. Az intézményeken kívül pedig a játszóterek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a kicsinyek fejlődését szolgálják.

Az alpolgármester a nagymacsiak életét nagymértékben könnyítő beruházásról is beszélt:

Nagymacs közelében jelenleg a BMW-gyár építése zajlik, és a tervekben szerepel egy a gyárat körbejáró út és Nagymacs közötti bekötőút építése. Ez az útkapcsolat lehetővé fogja tenni a nagymacsiak számára is az M35-ös autópálya elérését. Másrészt a bekötőút mentén kerékpárút is épül majd, amely a 33-as út mentén Kismacsra jelenleg épülő kerékpárút révén lehetőség lesz arra, hogy a nagymacsiak kerékpárral is bejuthassanak Debrecenbe.

Nagymacson jelenleg mintegy ezer ember él, közöttük sok a kisgyermekes család, ezért is fontos, hogy minél jobb életkörülményeket nyújtson ez a városrész is.

Fotók: Miskolczi János

Ez is érdekelhet