Országszerte a második legjobb a debreceni Ibolya utcai iskola

Magyarországon összesen 2428 általános iskola közül a Debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola a második helyezést érte el a legjobbiskola.hu eredményei alapján.

A korábbi évekhez hasonlóan a legjobbiskola.hu az elmúlt 5 év kompetenciamérésének eredményei alapján készített összehasonlítást az iskolák között, ezúttal majdnem 2500 iskola eredményeit vizsgálva. Több százezer adat feldolgozását követően született meg az a rangsor, mely alapján az ország általános iskolái közül az Ibolya Utcai Általános Iskola a második helyezést érte el. Ez a dobogós helyezés azért is kiemelkedő, mert az első tíz helyezett közül csak egy iskola nem budapesti, ez pedig a debreceni Ibolya utcai.

Az 1962-ben, a Libakertben alapított iskola sokáig az Új Élet Parki Általános Iskola néven volt ismert, majd 1994-ben változtatta meg az intézmény a hivatalos elnevezését.

Régi utca – modern stílusú épület: a hagyomány és korszerűség egyensúlya. Ez az, aminek továbbvitelét fontosnak tartjuk. Arra törekszünk, tevékenységünket jellemezze gyermekszeretet, ugyanakkor magas szintű követelményrendszer, következetesség, rend és pontosság. Célunk: továbbra is megtartsuk iskolánk kialakult szellemiségét, értékrendjét, s nyitottak legyünk az új pedagógiai elképzelésekre, módszerekre. Feladatunknak tekintjük, hogy jól felkészült diákokat bocsássunk útjukra.” – olvasható az iskola honlapján a tantestület ars poeticája.

Ez is érdekelhet