Öt romantikus étterem Debrecenben

 

Közeleg a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap, összegyűjtöttük tehát néhány romantikus éttermet és kávézót,  ahol a szerelmespárok együtt tölthetnek egy kellemes estét.

40-es Palacsintázó

A Batthány utca 1. szám alatt található étterem különlegessége, hogy az étlapon szinte csak palacsinták szerepelnek. A klasszikus lekvárostól egészen az olyan különlegességekig, mint a félkilós epres panna cotta palacsinta. A berendezés kellemes, a vendégeket rózsaszín plüss-székek várják és kedvező árak. Tökéletes hely az édesszájú párok számára.

Az étterem honlapja: http://palacsinta-debrecen.hu

Kasmír étterem

Azoknak a pároknak, akik kedvelik az egzotikus ízeket, a Kasmír a legmegfelelőbb választás. Szantálfa-illat, bordó falak és meleg, narancssárga fények, akár egy keleti álomvilág. Az ételek minőségi alapanyagokból, odafigyeléssel készülnek, a vendégek harmonikus ízélményt várhatnak. Az italokat is érdemes megemlíteni, hiszen a vendégek itt megkóstolhatják a lassi-t, az egyedülálló rózsavizes, joghurtos indiai koktélt. Az indiaiak komolyan veszik az ételt, mint fogalmat. Ajándéknak tekintik, és ezt a mentalitást a Kasmír konyhája is őrzi.

Az étterem honlapja: https://www.kashmirdebrecen.hu/page

 Macskávézó

Kiemelkedik a felsoroltak közül a Macskávézó, mert már-már terápiás élményt nyújt az állatbarát vendégek számára. Míg a vendég elfogyasztja kávéját egy szelet süteménnyel vagy szendviccsel, gyönyörű, selymes szőrű cicák sétálgatnak az asztalok körül. A macskák megsimogathatók, szelídek, a kávézó honlapján név szerint megtalálhatók. A cicabarát párok számára egy életre szóló élményt nyújthat ez a bájos kávézó a Cegléd utca 1. szám alatt.  

A kávézó honlapja: https://macskavezo.eatbu.com/?lang=hu

 Maszek

A Maszek a város egyik leghangulatosabb utcabárja. Érzéki zenék, folyamatosan megújuló ízvilág és különleges koktélok várják a vendégeket. A város központjában, a Simonffy utcán találjuk a pezsgő éjszakai élet hangulatával kecsegtető éttermet. Friss szerelmesek számára a legmegfelelőbb választás, otthonos hangulatú, laza és fiatalos hely. Az italválaszték rendkívül széles, az olasz, amerikai és magyar falnivalókat pedig házias ízek és frissesség jellemzi.

Az utcabár honlapja: https://maszekazutcabar.hu/

Vintage World

A Vintage Wold olyan, akár egy Disney mese díszlete. Antik, fehér csillár, sok-sok virág és macaron. Az angol, amerikai, magyar és francia ínyencségek mellett élővirágot, illetve habrózsából készült rózsadobozokat vásárolhatnak a kedves vendégek. Az étlapon többek között olyan nyalánkságok szerepelnek, mint az angol reggeli, belga gofri, bagel burger és amerikai palacsinta. Az antik hatású berendezési tárgyaknak, a kedves kiszolgálásnak és az ínycsiklandó finomságoknak hála a hely atmoszférája olyan, akár egy romantikus álomvilág.

Az étterem honlapja: https://vintageworld.hu/

 

Biró Kincső

 

Ez is érdekelhet