Öveket becsatolni! Közeleg a Debrecen Drive – FOTÓK

Az ország legnagyobb járműipari seregszemléje, a Debrecen Drive idén több mint 50 ezer m2-en, mintegy ötszáz különböző járművel és számtalan programmal várja az érdeklődőket május 27. és 29. között a Nagyerdő szívében. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját a szervezők május 10-én tartották meg a Nagyerdei Stadionnál.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője elmondta: a rendezvény nemcsak az autórajongóknak szól, hiszen a színes és változatos kiállítási- és programkínálat egyszerre kedvez mindenkinek, gyerkeknek, felnőtteknek egyaránt. Hozzátette: a különböző bemutatók, koncertek, közönségtalálkozók, családi programok és a látványos Drive Show-k mellett idén számos újdonsággal is készültek.

Először rendezzük meg a Mini Drive-ot, ami a Forma-1-es versenyek világát hozza el Debrecenbe és a Night Drive-ot – ami pénteken este lesz – különleges effektekkel spékeljük meg, illetve egy Leopárd tank is bemutatkozik majd.

Miklósvölgyi Péter

A főszervező azt is elárulta a sajtóeseményen, hogy lesz egy Harley Davidson országos találkozó is, amelynek köszönhetően több száz Harely Davidsont is megcsodálhatnak a résztvevők. Továbbá a látogatók találkozhatnak: logisztikai robotokkal a Trans-Sped jóvoltából, az autószalonok legújabb modelljeivel, sportautókkal, csúcsragadozókkal, lesz gokart pálya, repülőmodell kiállítás, és többezer darabos kisautó börze is.

Papp László polgármester hangsúlyozta: Debrecen az európai járműipar egyik meghatározó szereplőjévé válik ebben az évtizedben nem csak az autó, hanem az autóbusz gyártás területén is, ezért Magyarországon a cívisváros a legideálisabb helyszín egy ilyen jellegű show megrendezésének.

A Drive kifejezetten jól illeszkedik Debrecen brandépítési folyamatához. Ebben az évtizedben az elektromobilitásnak is elég nagy jelentősége lesz, ezen belül a környezettudatos megoldások kerülnek majd előtérbe.

Papp László

A polgármester hozzátette: a hamarosan forgalomban is használható elektromos autóbuszok egyike is megtekinthető lesz az eseményen.

Az érdeklődők az autósport szakma nagyjaival is találkozhatnak a rendezvényen, mint Winkler Róberttel, Szujó Zoltánnal, Vályi Istvánnal. A közönséget Gangsta Zolee, Gáspár Laci szórakoztatja majd és itt lesz Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

A Debreceni Egyetem sem maradhat le az autós dzsemboriról, járműipari képzéseit, kutatásait is megismerhetik. Bács Zoltán, az egyetem kancellárja hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmény az egészségipar és az agrárfejlesztések mellett jelentős figyelmet fordít a járműipari oktatásra és kutatásra is.

Bács Zoltán

„Ez a régió az autó- és motorsportra ki van éhezve. Mint autóipari beszállító kötelességünknek éreztük, hogy az idei rendezvényen főtámogatóként részt vegyünk. Újdonságként pedig a cég elhozza a Mini Drive-ot, amely során a résztvevő vállalatok gyerekcsapatokat indíthatnak.” – mondta Szabó Péter, a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. igazgatója.

Szabó Péter

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője közölte:

Még a Campus Fesztivál alapterületét is meghaladja a Debrecen Drive helyszínének mérete, mivel ki fogják használni a stadion belső tereit is. Itt lesznek elhelyezve a „csúcsragadozók” és a prémium oldtimerek.

Páll László

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Csoport ügyvezető igazgatója is jelen volt az eseményen, aki bejelentette: a rendezvényen tartják meg a Trans-Sped napot.

A végleges adatok szerint az első Debrecen Drive-ra, 2019-ben több mint 25 ezer ember volt kíváncsi. A 2020-as és 2021-es évben a pandémia miatt nem valósulhatott meg, így második alkalommal lesz megrendezve 2022-ben. Az eseményről, a programokról, illetve a jegyárakról bővebben a rendezvény honlapján olvashatnak.

Beharangozó videó

 

 

 

 

Ez is érdekelhet