Pályafelújítás vár az 1-es villamosra

Kép: DKV Zrt. facebook-oldala

A Péterfia utcán sín-, a Kálvin téren vágánykapcsolat csere lesz, a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében átépítik a pályaszerkezetet, az Erzsébet és Kossuth utca közötti szakaszon pedig a villamosvonal új aszfaltburkolatot kap – közölte a DKV Zrt.

A rekonstrukciót három ütemben végzi el a társaság. Az időpontokat a Bem téren és az Egyetem sugárúton jelenleg is zajló rekonstrukciós munkákkal, illetve a városi nagyrendezvények időpontjával összehangolva határozták meg.

Első ütem A Péterfia utcai villamos-síncsere

2022. június 18-án, szombaton kezdődik és a tervek szerint másnap, június 19-én, vasárnap be is fejeződik. A munkák ideje alatt, a Kálvin tér és az Egyetem között az 1-es vonalon szünetel a villamosközlekedés. Ezen a szakaszon villamospótló autóbuszok szállítják majd az utasokat, melyre a Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) megállóban lehet átszállni. A felújítási munkák ideje alatt megállóhely nem marad ki, az autóbuszok az erre kijelölt ideiglenes megállóhelyeken végeznek utascserét. Az érintett időszakban, a 2-es villamosvonal teljes hosszán közlekednek a járművek.

Az 1-es villamospótló autóbuszok útvonala: Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) megállóhely – Hunyadi János utca – Bethlen utcaHonvéd utca – Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Pallagi út – Ady Endre út – Nagyerdei körút – Egyetem – Nagyerdei körút – Simonyi út – Bem tér – Péterfia utca – Hunyadi János utca – Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) megállóhely

Második ütem A Kálvin téri vágánykapcsolat cseréje

2022. június 20-án, hétfőn üzemkezdettől, előreláthatólag július 10-én, vasárnap üzemzárásig végzik. A felújítási munkák ideje alatt az 1-es és 2-es villamosvonal közös szakaszán, illetve a 2-es vonal teljes hosszán villamospótló autóbuszok közlekednek majd. A villamospótló autóbuszok az erre kijelölt ideiglenes megállóhelyeken végeznek utascserét és egyik irányban sem érintik a Városháza, illetve a Kossuth tér megállóhelyeket.

A 2-es villamospótló autóbuszok útvonala: Nagyállomás – Petőfi tér – Piac utca – Kossuth utca – Burgundia utca – Rákóczi utca – Hunyadi János utca – Mester utca – Csemete utca – Dózsa György utca – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Dózsa György utca – Csemete utca – Mester utca – Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Kossuth utca – Piac utca – Petőfi tér – Nagyállomás 

Aszfaltburkolat cseréje is lesz a villamosvonal Piac utcai közös szakaszán

A Kálvin téri vágánykapcsolat cseréjének ideje alatt végzi el a villamospálya javítást a társaság a Piac utcán is, így a villamosközlekedést nem kell többször szüneteltetni ezen a szakaszon. A munkák két szakaszra bontva zajlanak majd.

  1. ütem: 2022. június 20-án, hétfőn 07:00 órától, június 27-én, hétfőn 18:00-ig az Erzsébet utca – Piac utca – Wesselényi utca kereszteződésétől a Szent Anna utca – Miklós utca kereszteződéséig terjedő vonalszakaszon.
  2. ütem: 2022. június 28-án, kedden 07:00-tól, július 05-én, kedden 18:00-ig a Szent Anna utca – Miklós utca kereszteződésétől a Kossuth utca – Széchenyi utca kereszteződéséig terjedő szakaszon.

Harmadik ütem – A Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében a pályaszerkezet átépítése

2022. augusztus 22-én, hétfőn üzemkezdettől, előreláthatólag szeptember 18-án, vasárnap üzemzárásig tartanak majd a munkák. Ez alatt az időszak alatt a kereszteződést teljes szélességében lezárják az autóforgalom elől. Az 1-es villamos a Nagyállomás és az Egyetem között közlekedik majd. A járatok a Nagyállomás irányában a Klinikáknál, az Aquaticum, illetve a Medgyessy sétány ideiglenes megállóhelyeken állnak meg.

Kimaradó megállóhely: Medgyessy sétány.
A harmadik ütem ideje alatt a 2-es villamos a megszokott menetrend szerint közlekedik.

Kép: DKV Zrt. facebook-oldala

    Ez is érdekelhet