Parázs rangadó, DEAC-siker

A Debreceni Egyetem férfi kosárlabdázói fontos győzelmet arattak a forduló rangadóján. Az Oláh Gábor utcára a Szrecsko Szekulovics vezette Szeged látogatott. A fordulatos találkozó végül a vártnál magabiztosabb debreceni diadalt hozott.

Tóth Ádám kosara (fotó: MKOSZ)

Az első negyedben – ahogyan végig – fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban ez volt az egyetlen játékrész, amelyet a vendégek tudtak megnyerni. A Govens – Keller-páros által fémjelzett Tisza-partiak lendületét a második felvonástól megtörték Tóth Ádámék. Az előny vándorolt, kétszámjegyű különbséget egyik fél sem tudott kiharcolni. A védekezés egyik oldalon sem volt igazán helyén, a DEACnál azonban Polyák László hátvédmunkája kiemelkedő volt.

Támadásban annál inkább jeleskedtek a csapatok és szép számmal érkeztek a nagyhangú „sapkák” is, amelyek nem kevés reklamációt szültek. A hajráig zajlott a folyamatos ütésváltás, amikor az utolsó játékpercekhez érkezve Polyák László hármasa döntőfontosságú löketet adott a fekete-fehéreknek. A végeredmény egy híján 10 pontnyi győzelemmel kecsegtetett Kovács Adrián tanítványai számára. A két bajnoki ponttal, immár zsinórban hatodik tétmeccsét megnyerve a felsőházba lépett a DEAC.

Ez is érdekelhet