Partnerség a cívisváros fáinak gyarapodásáért

A debreceni önkormányzat korábbi ígéreteit teljesítve, a város „zöldítése”, a fák, növények gyarapodása érdekében, folytatja a város körzeteiben a palánták, növények ingyenes osztását a lakosok közt. Partneri kapcsolatait ápolva most, az Adix -Trade Kft. ajándékozott fákat a városnak. 

A fák egy részének elültetésére Széles Diána, Debrecen alpolgármestere és Juhász László, a cég ügyvezető igazgatója közreműködésével került sor. A fásítás a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet Pósa utcai székhelyének udvarán történt kedden.

Amint azt Széles Diána az eseményen elmondta: – Szép számmal vannak olyan, immár több évtizedes múltra visszatekintő és sikeresen működő debreceni cégek, melyek nyereségük, fejlődésük eredményéből részesíteni szeretnék a város közösségét is. 

Ez a gondolat vezérelte az Adix-Trade Kft.-t is, melynek központja abban az önkormányzati választókörzetben található, ahol most az ajándékozott fák ültetésre kerültek. 

A helyszínválasztást az indokolta, hogy ebben a városrészben két olyan intézmény van, ahol nélkülözhetetlen a fák telepítése, a környezet szépítése. Az egyik ilyen, az Immánuel otthon és iskola, amely a református egyház fenntartásában, halmozottan fogyatékos személyeknek nyújt komplex szolgáltatásokat. A másik, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI)) központja. 

A cég által ajándékozott 15 fa közül 3 díszcseresznye az Immánuel otthon elé, az út menti zöld sávba került, míg a DAEFI kertjébe 8 ezüsthárs és 4 díszcseresznye. Az esemény résztvevői az utóbbi 12 fából ültettek el négyet. Széles Diána szerint, azért is kerültek jó helyre a növények, mivel újra kiegészítik az itteni fasort és a kert jelenleg is zajló rendezésébe is hangulatosan illeszkednek. 

A legfontosabb természetesen az, hogy ezek a fák is gyarapítják a „Tízezer fát Debrecenbe!” mozgalom keretében a már több ezer növény számát. 

Széles Diána alpolgármester fontosnak tartja, hogy a gondoskodó város gondolat jegyében: Debrecenben olyan erős vállalkozói közösség alakuljon ki, amely a társadalmi felelősségvállalás jószolgálatért, részt vállal a város értékeinek gyarapításában. 

Juhász László, az Adix-Trade Kft. ügyvezetője felidézte: éppen harminc éve vannak jelen Debrecen ipari és kereskedelmi életében. A jubileum alkalmából másokkal is szerették volna megosztani örömüket. Azonosulnak azzal a gondolattal, hogy a városunk közössége érdekében mindenki tegyen valami jót, nemeset. A cég például két évvel ezelőtt kiérdemelte a „Családbarát Munkahely” elismerő címet. A város közösségéért tett lépésként, néhány fa telepítése talán nem tűnik soknak, de Juhász László szerint, ha mind többen járulnak ehhez a nemes gesztushoz, akkor a város környezetének esztétikusabb, természetesebb látványa mellett, javul és frissül Debrecen levegője is. 

Az ügyvezető bízik abban, hogy a mostani felajánlásukkal is példát tudnak mutatni más cégeknek, s további csatlakozókat nyerhetnek meg a cívisváros további zöldítéséhez.    

 

    Ez is érdekelhet