Pénzérmével hamisított autójának forgalmi engedélyt egy férfi

Miután egy lengyel férfit nem engedtek át a határátkelőn gépjárművének lejárt műszaki érvényessége miatt, úgy gondolta, hogy hamisít magának egyet és egy másik határon próbál meg átkelni.

Még nyáron, június 8-án éjszaka szeretett volna a nyírábrányi határátkelőhelyen keresztül elhagyni Magyarországot a férfi. A tehergépjárművének műszaki érvényessége több mint három hónapja már lejárt, ezért őt nem engedték át, ezen kívül még helyszíni bírságot is kiszabtak rá, érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedés miatt.

Pénzérmével hamisított autójának forgalmi engedélyt egy férfi

A férfi úgy gondolta, hogy ez sem állíthatja meg, előbb a teherautóval visszament Debrecenben, ahol egy benzinkúton beszínezett egy lengyel pénzérmét és gondolta azzal készít magának a körbélyegzőhöz hasonló lenyomatot a jármű forgalmi engedélyébe. Ezt követően pedig a műszaki érvényességi időpontot is beírta, ráadásul pont az adott napot adta meg.

Ezt követően 22 óra 25 perckor jelentkezett a létavértesi határátkelőn, hogy Románia irányába elhagyja Magyarországot. Az ellenőrzés során a friss hamisított forgalmi engedélyt adta át, amit a határőr észlelt. Ekkor a férfit előállították és az okmányát lefoglalták.

A Debreceni Járási Ügyészség közokirat hamisítással vádolta meg a férfit, aki beismerte a tettét. Indítványozták a férfira felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint hogy a Berettyóújfalui rendőrkapitányság a lefoglalt okmányt küldje el a kiállító lengyel hatóságnak.

Ez is érdekelhet