Megkóstoltuk: Pin Up Diner

Mint nagy hamburger rajongó, igyekszem körbe kóstolni Debrecen ízeit, mert rendkívül sok, nagyon finom ételt találni a helyi kínálatban. Ezúttal az Amerika ízeit ígérő kóstoltam meg több mindent is.

Pin Up Diner Cadillac Man Burger

A neve újszerű lehet, hiszen nem olyan régen nyitottak meg, igaz a csapat ismerős lehet, hiszen a Debrecen Pláza ételudvarában található gyorsétterem korábban Fald fel Amerikát néven futott, azonban átalakították a helyet, az új név mellé új, ütősebb ételek is jöttek.

Cadillac man burger

Az első étel, amire lecsaptam, talán nem is rendelkezhetne amerikaibb elnevezéssel. A Cadillac man burger menüben csónakburgonya is található. 

Maga a hamburger nagyon jól néz ki, az érlelt marhahúspogácsa felé egy nagy szelet camembert sajt. Ezen kívül van még “pin up szósz” és lilahagyma lekvár is a két fél buci között, valamint madársaláta.

Az olvadt camembert sajt kifolyása a burger szélére már egy olyan vizuális elem, amelytől rögtön összefutott a nyál a számban. A buci puha, könnyed tésztával rendelkezik. A Szósz nincs benne sok, ennek viszont megvan az az előnye, hogy egyrészt nem folyik ki, illetve teret ad a hús, a sajt és a hagymalekvár ízének, amelyek nagyon jól működnek együtt.

Gyakran tapasztalom, hogy a sok szósz, vagy az összetevők rossz sorrendje eláztatja a bucit, az esne szét, de a Cadillac man burger esetében ezzel nem volt probléma, egyben maradt az alsó és felső rész is a fogyasztás során. Ha nem volna benne sajt is kifejezetten jó lenne, azonban egy ekkora adag olvadozó sajt jelentős mértékben megdobja az egészet.

A Cadillac man burger 1790 forint, menüben pedig 2790, ez esetben jár a burger mellé egy korrekt adag sült csónakburgonya, egy külön adag pin-up szósz, illetve egy 0,5 literes üdítő is.

Tortilla tépett hússal

Nagy rajongója vagyok a tépett sertéshúsnak, azaz pulled porknak. Elborultabb napjaimon magam is felkelek hajnalban, hogy berakjam a sütőbe hozzá a húst, hogy azt utána 10-12 órán keresztül süljön addig, amíg nem lehet villával szálakra bontani bármilyen erőfeszítés nélkül. Ezért is tudom annyira értékelni, ha valahol elérhető egy-egy jobb pulled pork étel.

A Pin Up dinernél vannak hamburgerek is vele, viszont ezúttal viszont torillában próbáltam ezt ki. 

Pin Up Diner Torilla tépett hússal

Az összetevők egyszerűek, a tépett hús mellé cheddar szósz, csemegeuborka és lila káposzta kerül. Az összetekert puha tortillának nagyon finom sült illata volt kibontáskor. Szép barnára sütve, helyenként kicsit megkapva minimálisan, de nem befolyásoló mértékben.

A tépett húsos tortilla nem kicsi, 460 grammot mértem, ami egy korrekt adag önmagában is. Félbevágva egyértelműen a hús dominál, a töltelék kb. 60-70%-át teszi ki. Zamatos, nem túl szárazra sütött pulled pork, kellemes ízzel. A lilakáposzta jól illeszkedik ízben mellé, a csemegeuborka pedig roppanós élményt társít hozzá. 

Egy tépett húsos torilla ára 1590 forint, ez egyáltalán nem sok egy közel fél kilós adagért, főleg ha figyelembe vesszük, hogy mennyi időbe kerül a hozzá való hús elkészítése.

Orange is the new black

Ez valami nagyon őrült cucc. Abnormális, hogy valami tök fekete kerül a tányérra, ami olyan, mint egy darab szén. Pont ezért is voltam kiváncsi rá, hogy milyen lehet.

Pin Up Diner Orange is the new black
Az Orange is the new black fotója a Wolton, rögtön tudtam, hogy meg kell kóstolnom.

Ez nem más, mint cheddar sajt fekete bundában sütve, ami elég érdekes cucc. Fogalmam sincs, hogy miből van a bunda és hogy lett ilyen fekete, az ízét sem tudom pontosan meghatározni.

Beleharapva rögtön elindul az olvadt sárga cheddar sajt, amelybe ha jól éreztem egy kis csípőspaprika is került, hogy pikánsabb legyen. 

Legalább annyira különleges az íze, mint amennyire kinéz. 6 darab belőle 850 forint, elsőre talán magasnak tűnhet, de egy próbát megér az újdonságra vágyóknak.

Chicken nuggets

Ez egy ismert, egyszerű falat, amelyből nem tudnék elég sokat enni. A Pin Up diner chicken nuggets falatjai puha, aranybarna bundát kaptak, benne pedig a hús kifejezetten jó. Érződik, hogy a darált hús valóban normális csirkehúsból készült, tehát nem ilyen pépes, vizes állagú, hanem hanem ízletes, tömör, kellemes ízű, amelyet tényleg jó fogyasztani.

Ez háromféle “kiszerelésben” érhető el, ha valaki csak megkóstolná egyedül, az 5 darabos adag 650 forint. Ha dupláznánk, a 10 darabos 1090 ft, míg a 15 darabos 1590 ft.

Sweety Jam Brownie

Bevállaltam két édességet is, amelyből az egyik egy klasszikus brownie, erdei gyümölcs raguval. 

Pin Up Diner Sweety Jam Brownie

Az egy szelet sütemény nagy csokoládé darabokat is tartalmaz, kifejezetten tömör, de nem morzsálódó, pont mint egy jó brownie.

Én magam a brownie-t magában szeretem, ezért is az erdei gyümölcsös ragut még a chicken nuggetsszel együtt fogyasztottam el. Ez egyébként kifejezetten jó, nagy gyümölcs darabokkal van tele és nem agyoncukrozott, vagy édesítőszerezett ízű.

720 forint egy szerelt brownie, amely amúgy nem olcsó, valószínűleg sokan felszisszennek, de valóban finom.

Donut fánk

Sokkal olcsóbb a klasszikus cukormázas fánk. Korábban volt lehetőségem a klasszikus fánkot kóstolni a tengerentúlon az Egyesült Államokban, így volt mivel összehasonlítani.

Pin Up Diner Donut fánk

A külső burkolat fehér- és tejcsokoládé, ami szerintem szárított eperdarabokkal van megszórva elég gazdagon. A tészta alatta a klasszikus “semleges”, ebből a szempontból hasonló az amerikai kiadásra. Középen egy eperszószos gyűrű fut körbe, amely beleharapva bukkan csak fel. 

Itt azt kell mondjam, két íz dominál. Az egyik az epres csokoládés, a másik pedig a tészta egyfajta “mű” íze. Igazából pont úgy, mint az USA-ban, ahol egy hasonló tésztára tolják rá a cukros mázt. Ez van akinek bejön, pl. az amerikaiaknak nagyon, van akinek kevésbé, szerintem ez itthon nagyon megosztó. Ha valaki minden szempontból finom édességet választana, húzza be a brownie-t, ha pedig tényleg “amerikai ízt“ kóstolna, akkor meg próbálja ki a fánkot, ami 390 forintért áránál van.

Pin Up Diner Donut fánk

A Pin Up Diner nálam jól nyitott, jót vacsoráztam és igazából nem volt olyan, amibe beleköthetnék. Az árak hasonlók, mint a konkurens helyeken, egyáltalán nem kiugróak. A három nagy kiszállító céggel dolgoznak együtt (, Netpincér Go és a ), mellette pedig a Debrecen Pláza ételudvarában is elérhetők. Remélem, hamarosan lehetőség lesz egy mozifilm előtt, vagy után is beugrani egy pulled pork tortillára, addig pedig marad az otthoni kajálás.

AKCIÓ

Grátisz infó, hogy április 11-ig a Pin Up Dinernél, 3500 ft-s rendelési érték felett ráadás sajttorta jár. Illetve ha valaki megkóstolná a gorgonzolás Pink Lady burgert, azt a héten szintén akciósan, 1490 forintos áron teheti meg.

További akciókért érdemes ránézni az étterem FB oldalára, gyakran dobálnak be hasonló ajánlatokat.

Ez is érdekelhet