POKET zsebkönyvek Debrecenben is!

A POKET zsebkönyvek kezdeményezése már több, mint 2 éve indult el Budapest utcáin azzal a céllal, hogy bármelyik járókelő számára elérhetőek legyenek klasszikus és kortárs irodalmi művek egyszerűen egy automatából. Hamar nagyon nagy sikere lett a kis könyvecskéknek, és pár napja már Debrecen sétálóutcáján is felbukkant egy ilyen automata az irodalomkedvelők nagy örömére.

Forrás: POKET

Az olvasás népszerűsítésére szolgáló kezdeményezés mostanra olyan mértékű térhódításba kezdett, hogy Budapesten egy tömegközlekedési eszközön már biztos találkozunk legalább egy utas kezében egy könyvvel, illetve a fővárosi automaták készletét nagyon hamar ki is fosztják a járókelők.

Többek között olyan írók műveit találjuk meg a kínálatban, mint Szerb Antal, Karinthy Frigyes, Szabó Magda, Esterházy Péter, Boris Vian, Virginia Woolf – de találkozhatunk novellaválogatással, vagy versantológiával is. Sok könyv egy-egy magyar közéleti vagy kortárs irodalmi alak ajánlásával és előszavával jelent meg, így megismerkedhetünk Vecsei H. Miklós, Kemény István, vagy épp Rudolf Péter kedvenceivel.

Forrás: POKET

A könyvek egyébként nagyon jó minőségű Moleskine noteszekben készülnek, és 990 forintért megvásárolhatóak. A miniatűr méretük pont azt teszi lehetővé, hogy bárhová magával vihesse ezeket az ember, és utazás közben inkább megismerkedjen az irodalom egyik kiemelkedő művével, a telefonja nyomkodása helyett.

Idén nyáron a POKET előrukkolt egy titkos budapesti randitérképpel, így ha a fővárosban járunk, érdemes beszerezni egy ilyen könyvecskét is, és felfedezni a város rejtett csodáit.

Amíg pedig Debrecenben ez a randitérkép még nem elérhető, látogassuk meg a Csapó utcán, a FÓRUM-mal szemben elhelyezett zsebkönyv automatát, és szerezzük be az új kedvenc olvasmányunkat – vagy lepjünk meg valakit ezzel ajándékként.

Ez is érdekelhet