Premier a Vojtinában! – Tengerlépő cipők

Április 9-én, szombaton 15 órakor a szakmai közönségnek mutatjuk be a legújabb előadásunkat a színháztermünkben, amelynek címe: Tengerlépő cipők. Az előadás magyar népmesén alapszik, amelyet Gábor Sára dolgozott át színpadra. Az előadás rendezője Lázár Helga, aki maga is debütál, hiszen először rendez a bábszínházunkban.

A sok-sok kalanddal teli Tengerlépő cipőket április 10-én, délelőtt 10 órakor láthatja először a közönségünk.


Leírás:

Melyik gyerek ne vágyna néha világgá menni? Repülő cipőt húzni, a családjától messze szállni és a nagyvilágban otthon lenni? Főleg, ha egy egészen aprócska lakásban zsúfolódik a család apraja-nagyja, mint Zsófi esetében.

Mesénk Zsófit a tengerlépő cipők szárnyán kalandos útra repíti. Átruccan hát Kairóba, Kínába, Kukutyinba, az Üveghegyre kirándulni és az Óperenciás tengerben fürdeni, Napban szárítkozni és a Holdon sütkérezni, pizzázni Olaszországba, hamburgerezni Amerikába, saslikozni a görögökhöz. Telerakja a bendőjét a nagybetűs nagyvilággal. Csillapítja élmény-éhségét. Útja során megtapasztalhatja az önállóság és a szabadság mámorát, majd azt, ami még ennél is fontosabb: hogy milyen, ha mindehhez útitárs is akad. És az izgalmak tetőfokán hova vágyna inkább, mint pont oda, ahonnan elindult: a családhoz.

Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

Szereposztás:
Zalka Csenge Virág meseváltozata alapján írta:

Gábor Sára

Zene:

David Schuckart

Koreográfus:

Kovács Domokos

Szcenikus:

Grosschmid Erik

Rendező, tervező:

Lázár Helga

A bábokat és jelmezeket készítették:

Kissné Kati

Nádasiné Szegedi Éva

Oláh Richárd

Fény:

Ágh András

Barta Zoltán

Hang:

Czapp Ferenc

Közreműködők:

Hell Krisztina

Nánási Barnabás

Papp László

Telenkó-Oláh Tímea

Szereplők:

Baditz Dávid

Főglein Fruzsina m.v.

Reschofsky György

Nagy Mónika

Mercs Máté Péter

Ez is érdekelhet