Rablás a villamoson.

A feltételezett elkövetők folyamatosan fenyegették a két 17 éves sértettet, akik végül átadták a pénzüket. A debreceni rendőrök öt órán belül elfogták és őrizetbe vették a támadókat.

A rendőrség ügyeletére 2022. január 23-án 14 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy két fiút kiraboltak Debrecenben. A rendelkezésre álló adatok alapján a 17 éves fiúkat a belvárosában szólította le két általuk nem ismert fiatal, akik pénzt kértek tőlük. A sértettek nem tettek eleget a kérésüknek, majd igyekeztek kerülni a további atrocitást az őket zaklató két fiúval, ezért felszálltak egy villamosra.

Az elkövetők azonban tovább követték őket és mindeközben folyamatosan fenyegetőztek. Végül a két fiú eleget tett a követelésüknek és közel 16 000 forintot adtak át nekik, majd a következő villamosmegállónál leszálltak.  Egy közterület-felügyelőtől kértek segítséget, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A bejelentést követően a helyi nyomozók, járőrök azonnal az elkövetők felkutatásába kezdtek. A beszerzett adatok, valamint a kapott személyleírások alapján az egyik fiatalt három órával később a Petőfi téren, a másikat pedig röviddel ezután, a buszpályaudvaron fogták el a rendőrök. A 18 éves derecskei, valamint a 14 éves hajdudorogi lakost előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozásra. Velük szemben a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja indított eljárást.

Forrás: police.hu

Ez is érdekelhet