Rangadó, győzelem, felsőházban a DEAC

A Debreceni Egyetem férfi kosarasai az Alba Fehérvár vendégeként léptek pályára szombat este. Rangadóhoz méltó küzdelmet hozott az összecsapás, amelyen kiélezett végjátékban végül Kovács Adrián legénysége diadalmaskodott.

Molnár védekezési kísérlete (fotó: MKOSZ)

A meccs kezdetén Tóth Ádám azonnal megmutatta, miért is ő a fekete-fehérek egyik kiemelkedő alapembere, majd végig a mérkőzésen tartotta remek formáját. A kezdeti DEAC-előnyből felállt az Alba és szoros kosárlabda kezdődött. Az első negyed végén az egyetemiek vezettek egy kosárral. A vendéglátók azonban nem szerették volna, ha kicsúszik a kezükből az irányítás, így folytatódott az oda-vissza csatározás. A pontok gyarapodását segítette, hogy egyik oldalon sem működött olajozottan a védelem, így az akciókat viszonylag könnyen dobással fejezhették be a játékosok. A cívisváros részéről a Djordje Drenovac is csatlakozott Tóth-centerhez a vezérszerepben, ám a látványos megoldásokból ezúttal az Albának sikerült több. A félidőben 54-50-re vezettek.

A firdulást követően sem lankadt a harcikedv. A harmadik negyedet Stefan Moody és Ronald Moore koronázta meg egy klasszikus alley-ooppal. A negyedik negyed hajrájának utolsó percéig azonban semmi sem volt eldöntve. Az utolsó játékpercen belülre érve Moody kulcsfontosságú hármast zúgatott be, válasz nem érkezett, újabb DEAC-kosár azonban még született. A forduló rangadóját méltó megmérettetésen nyerte meg a Debrecen, amely a két bajnoki ponttal a harmadik helyre lépett elő.

Ez is érdekelhet