Rejtvényfejtők világnapja – Nyereményjáték

Február 3. a magyar rejtvényfejtők napja, ugyanis 1957-ben ekkor jelent meg a Füles magazin legelső száma. Akkoriban az egyetlen munkaszüneti nap a vasárnap volt, így nem csoda, hogy ez a hetilap mindig a hét utolsó napján jött ki. Könnyen szokássá vált a vasárnapi keresztrejtvényfejtés. A magazin a rejtvények mellett karikatúrákkal, képregényekkel és vicces illusztrációkkal szórakoztatta az olvasóját. A fejtörők megoldásait be lehetett küldeni, ezért a következő rovat tartalmazta az előtte lévő szám helyes megfejtéseit is.

Magyarországon az első magyar keresztrejtvény már 1925. január 22-én megjelent, amit „ keresztszórejtvény” névvel láttak el a Ma Este című hetilap szerkesztői. Azonban sem a nyelvezete sem a felépítése nem felel meg mai társainak. A keresztszórejtvény nyereményeként  madzsong-ot sorsoltak ki a megfejtők között, ami akkoriban kelendő négyszemélyes játéknak számított.

Népszerűségének köszönhetően az elkövetkezendő hetekben szinte az összes újságban feltűntek ezek a gondolkodtató feladatok. Napjainkban pedig több, mint 100 rejtvénymagazin közül válogathatunk kedvünkre.

Az első rejtvényfejtő-klub hazánkban 1968-ban Pécsett alakult meg. A kezdetekben még csak háziversenyeket rendeztek, majd az érdekeltségnek hála sor került a városok közötti versenyekre is. Később különböző kategóriákban indulhattak a rejtvényfejtők: például szint alapján kezdőtől egészen mesteri fokozatig, illetve egyéni- vagy csapatfordulóra jelentkezhettek. 1996 óta pedig mindig a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete szervezi meg a hazai bajnokságokat.

– – – – NYEREMÉNYJÁTÉK – – – –


A rejtvény kitöltői között kisorsolunk a Saladbox Debrecen jóvoltából egy darab egészséges és fitt ebédet. JÁTSSZ TE IS ! 

Küldd el számunkra a helyes megfejtéseket az [email protected] e-mail címre és kerülj be a sorsolásba!

Sorsolás: 2022.02.20. (vasárnap) 20:00

A nyertest a beküldő e-mail cím alapján értesítjük!

 – Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük , és a sorsolást követő 15 napon belül az összes megfejtést beküldő e-mailt töröljük rendszerünkből ! –

Ez is érdekelhet