RENDŐRKÉZEN A BOTCSINÁLTA AUTÓTOLVAJ

A 32 éves férfi három gépkocsit próbált meg feltörni Debrecenben, egyszer sem járt sikerrel. A nyomozók őrizetbe vették.

A rendőrségre egy nő tett bejelentést 2022. március 21-én hajnalban arról, hogy valaki épp próbálja feltörni az autóját. Több egység is azonnal a helyszínre sietett, majd a kapott személyleírás alapján az elkövető keresésébe kezdtek. Nem sokkal később egy közeli utcában figyelmesek lettek egy férfira. Igazoltatták, majd kérdőre vonták a hajnali sétáját illetően. Az egyébként tiszaőrsi lakos zavart, összefüggéstelen válaszokat adott az egyenruhások kérdéseire, ezért előállították a rendőrkapitányságra.

Kihallgatásán a 32 éves férfi már részeletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak. Az eredeti célja az volt, hogy alufelnit fog lopni a saját autójára. Két gépkocsi felnijéről letekerte a csavarokat, azonban a további kivitelezésnél már akadályba ütközött, nem tudta levenni a kerekeket. Ezt követően döntött úgy, hogyha felnit nem tud lopni, akkor elköt egy gépkocsit, amivel hazamegy.

Összesen három autót próbált meg feltörni. Az elsőnek az ablakát akarta betörni egy betondarabbal, a másodiknak a motorháztetejét próbálta meg felfeszíteni, míg a harmadiknál a csomagtéren keresztül akart bejutni az utasterébe. Egyik esetben sem járt sikerrel, azonban a járműveket megrongálta.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Ez is érdekelhet