Romantikus filmek Valentin-napra

Közeledik a Valentin-nap, ennek alkalmából hoztunk számotokra néhány szerelmes és elgondolkodtató filmet. A szerelem nem csupán egy különleges érzés, hanem érték is. Ezek a filmek rámutatnak arra, milyen sorsfordító ereje van a szerelemnek, hogyan válik két ember a legfontosabbá egymás számára, és hogy mekkora felelősséggel jár igazán szeretni valakit.

 Változó szerelem

A 2010-es Változó szerelem egy bájos, mégis elgondolkodtató történet a gyerekszerelemről. A második osztályos Juli első látásra beleszeret Bryce-ba, aki azonban nem viszonozza érzéseit. Évek telnek el, a néző egészen a középiskoláig követi a két fiatal sorsát. Juli és Bryce nem csak egymást, hanem önmagukat is egyre jobban megismerik az évek alatt. Sokkal több ez a film, mint egy hétköznapi szerelmi történet; Juli és Bryce megtanulják, mi teheti őket igazán jó emberré, és mekkora értéke van az emberi életnek.

Csak te, mindörökké

A Csak te, mindörökké egy felejthetetlen dél-koreai romantikus dráma. Cheol-min exbirkózó szürke, magányos életét örökre megváltoztatja a lelkes, életvidám lány, Jeong Hwa. Mivel a lány vak, nem zavarja őt a férfi sötét és marcona külseje, kedvesen közeledik felé.  Arra kéri, mesélje el neki, hogyan néznek ki kedvenc sorozatainak szereplői, egyre több időt töltenek együtt. A férfi eddig nem ismerte ezt az őszinte ragaszkodást, amellyel Jeong Hwa fordul felé. Szabadulni akart sötét múltjától, mégis még egyszer utoljára ringbe száll, hogy pénzt gyűjtsön a műtétre, mellyel a lány visszanyerheti a látását. Mindenét kész feláldozni Jeong Hwa boldogságáért.

A víz érintése

Nem hiába jelölték Guillermo del Toro gyönyörű filmjét tizenhárom kategóriában is Oscar-ra. A víz érintése nem csak a történet, de a képi világ szempontjából is páratlan. A filmvásznon mindvégig a kék és a zöld szín dominál, csupa hideg szín, hiszen a cselekmény a hidegháború idején játszódik. 1962 környékén járunk, a szigorúan őrzött kormányzati intézményben Elisa, a néma takarítónő magányos napjait látjuk. Némasága miatt felettesei és a férfiak szinte állatként kezelik. Egyetlen lényt nem zavar az ő fogyatéka, az pedig nem más, mint a különös kétéltű mutáns, akit az intézmény kutatói egy dél-amerikai folyóból fogtak ki, és fájdalmas kísérleteket végeznek rajta. Elisa egyre közelebb kerül a lényhez és fokozatosan megszelídíti.

Benjamin Button különös élete

David Fincher 2008-as filmje Benjamin Button nem hétköznapi életét beszéli el. A Brad Pitt által alakított Benjamin nyolcvan évesen ráncos kisbabaként jött világra New Orleansban. Az évek során fokozatosan egyre fiatalabbá válik. Csúfsága miatt a valódi szülei lemondanak róla, ezért Quennie, egy öregotthon vezetőnője veszi magához és saját fiaként neveli fel. Az otthonban találkozik az akkor még kislány Daisy-vel, aki iránt attól kezdve egész életében őrzi a szerelmet.

Szerencsecsillag

A Szerencsecsillag Nicholas Sparks regénye alapján készült filmdráma. Sparks a romantikus regények egyik legnagyobb mestere. Olyan szívszorító alkotások származnak a tollából, mint a Szerelmünk lapjai, Az utolsó dal, vagy a Kedves John

A Zac Efron által alakított Logan Thibault egy tengerészgyalogos őrmester, aki az iraki háborúból tér haza. Úgy hiszi, azért élte túl a sok borzalmat, amivel találkozott, mert egy ismeretlen nőt ábrázoló fényképet őrizgetett mindvégig, melyet a háború során talált. A fotó olyan számára, mint egy szerencsetalizmán. Amint hazatér, elhatározza, hogy megkeresi a nőt a képen. Hosszú keresgélés után rátalál Beth-re, de sokáig nem meri neki bevallani, miért jelent meg az életében. Munkát vállal Beth családjánál és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ez a film a komoly elköteleződés és a megrengethetetlen hit miatt válik többé, mint egy kedves, romantikus történet.

 

Biró Kincső

 

 

Ez is érdekelhet