Saratoga Irish Lamb Ribs

Saratoga Irish Lamb Ribs avagy a bárányok már itt is hallgatnak.

A megtisztított kb. 3,5 hónapos ír racka bárány gerinceket miután megtisztítottuk a felesleges fagyútól(kevés van rajta) és késsel kicsit lehúzgáltuk a csontokon maradt, oda nem illő dolgokat, forró mangalicazsírban kérgesítettük, majd frissen őrölt tengeri sóval és tarka borssal megszórtuk. Megvártuk, amíg a kérgesítésből származó hőt elveszíti és lekentük erdei gyümölcslekvár és hecsedlilekvár keverékével, majd 20 perc után, mire a máz is szikkadni kezdett a hús felszínén, megszórtuk goji mag-panko morzsa-liszt(lehet szikkadt toast kenyér darálék is, hogy a lédús gerezdek levét feligya)-fokhagyma összedarált keverékével. Így került fel a már 180C-ra hevített pellet grillünk rácsára.

Itt az első öt percben a cseresznye pelletek bejutásának megfékezésével(kb.5perc) elegendő füstöt sikerült képezzünk, hogy azt bárány érezhetően, de nem tolakodóan átvegye. Ezután 35 percig magára hagytuk. Ahogy az idő letelt alufóliába csomagoltuk és szobahőmérsékleten 10 percig pihentettük, így egy medium elkészültségi szintet kaptuk, ami nagyon omlós és szaftos maradt. Köretként egy könnyed koktélpariból, előfőzött karfiolból, brokkoliból és kelbimbóból valamint kaliforniai paprikából, gombából és újhagymából álló grill mixet készítettünk sóval, borssal és kevés balzsamecettel megspriccelve.

 

 

 

Ez is érdekelhet