Siker hétvége a DEAC-nál!

Győzelemmel mutatkozott be Berény Sándor a DEAC kosárlabdacsapatának kispadján. Labdarúgóink idei első bajnokijukon magabiztos sikernek örülhettek. Férfi futsalosaink egy pontot szereztek a hétvégén, a lányok simán nyertek. Női és férfi röplabdázóink is remekeltek, illetve vívóink érmekkel tértek haza a junior országos bajnokságról.

Kosárlabda
Húszpontos győzelmet aratott a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I 22. fordulójában. Az Oroszlány egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a házigazdával, de a fordulás után robbantott a Berényi-csapat, és végül 79-59-re megnyerte a mérkőzést.

– Egész nap különös érzések kavarogtak bennem a visszatérésem kapcsán, de szerencsére jól sikerült a mérkőzés. Az első félidőben akadozott a gépezet, a fiúk talán feszültebbek voltak a kelleténél. A fordulás után volt egy jó periódusunk, amivel aztán megalapoztuk későbbi győzelmünket. Egyértelmű, hogy sok munka áll még előttünk – értékelt Berényi Sándor, a DEAC kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Futsal
A DEAC női futsalosai esélyesként várhatták a szombati bajnokit, hiszen a sereghajtó TFSE otthonában vizitáltak. Együttesünk nem is bízott semmit a véletlenre, és 4-1-es győzelmet aratott.

– Nehézkesen indult a mérkőzés, több hiba is becsúszott, látszott, hogy a számunkra szokatlanul csúszós talaj is zavart minket. A négy találat ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, több nagy lehetőséget is elpuskáztunk. A jövő héten két mérkőzést játszunk, mindkettőt hazai pályán, a győzelem mellett mindenképpen cél lesz a jobb játék és a jobb helyzetkihasználás – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

A DEAC férfi futsalcsapata az Újpest otthonában vágott neki az NB I rájátszásának. A mieinknél sok volt a hiányzó betegségek és sérülések miatt, ám így is sikerült meglepni a fővárosiakat, és 1-1-es döntetlennel zárni a találkozót.

Labdarúgás
A DEAC futballistái az év első bajnokiján a sereghajtó Törökszentmiklóst látták vendégül az NB III-ban. A hajdúságiak végig nagy mezőnyfölényben futballoztak, és végül 3-0-s győzelmet arattak.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói Kecskeméten vendégeskedtek vasárnap este az Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában. A mieink hősies küzdelemben 3:2-re megnyerték a találkozót, és ezzel fontos két pontot szereztek, nem mellesleg zsinórban harmadik sikerüket könyvelhették el.

– Nagyszerű győzelmet arattunk a Kecskemét felett – örvendezett Fodor Antal vezetőedző. – Készültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy fejben higgadtnak kell maradnunk. Nem titkolom, nagy örömet szereztek a srácok, nemcsak a győzelemmel, hanem az egységes csapatmunkával, a jó hozzáállással, egymás támogatásával. Pozitív hátszéllel készülünk a folytatásra – zárta a szakvezető.

Győzelemmel kezdték a felsőház küzdelmeit az NB II-ben a Debreceni Egyetem női röplabdázói, akik vasárnap este a TFSE otthonában diadalmaskodtak 3:0 arányban.

Kézilabda
A sereghajtó Ferencváros U21-es csapatának vendégeként egygólos, 28-27-es vereséget szenvedtek a DEAC kézilabdázói. Az első félidőben végig vezettek Bíró Imre tanítványai, ám a hajrát nem bírták, és a hazaiak fordítani tudtak.

Vívás
Hétvégén Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a férfi és a női kardozók legnagyobb hazai versenyét, az országos junior bajnokságot, amelyen a DEAC vívói is pástra léptek. A nők versenyszámában az olimpikon Battai Sugár Katinka egészen a döntőig menetelt, ahol magabiztosan győzte le BVSC-s ellenfelét, Szűcs Lucát 15-9-re. Vasárnap a csapatok versenyével folytatódott a viadal. Női együttesünk a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a fiúk a hetedik helyen zártak.

További részletek

NyD

forrás: unideb.hu

Ez is érdekelhet